Gündem Morgan Freeman kimdir?

Morgan Freeman kimdir?

25.05.2018 - 17:40 | Son Güncellenme:

Morgan Freeman, 1971 senesinden itibaren sinema dünyasında aktif bir şekilde dünyaca ünlü bir aktördür. Onlarca film ve birbirinden farklı yapımda rol alan sanatçı, aynı zamanda yapımcılık ve seslendirme sanatçılığı da yapmaktadır.

Morgan Freeman kimdir

Ataları Nijerlere dayanıyor

Haberin Devamı

1937 senesinin 1 Haziran tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Tennessee eyaletinde dünyaya gelen Morgan Freeman, berber bir baba ile öğretmen bir annenin oğlu olarak hayata gözlerini açtı. Kendinden büyük üç tane erkek kardeşi bulunan Freeman, DNA tahlilleri sonucunda soyunun bir kısmının Nijer'den olduğunu öğrendi.

Hava kuvvetlerine katıldı

Dokuz yaşında iken okulunda canlandırılan bir oyunun başrolünde yer alan oyuncu, on iki yaşında iken de eyalet çapında gerçekleştirilen bir drama yarışmasından galibiyetle döndü. Lise eğitimini Broad Street Lisesi'nde tamamlayan sanatçı, üniversite eğitimi için kendisine kısmi burs teklif eden Jackson State Üniversitesi'ni reddederek Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri'ne katıldı.

Haberin Devamı

Oyunculuk hayatı figüranlıkla başladı

Ordunun üzerinden geçen dört sene sonucunda Kaliforniya'ya taşınan Freeman, 1960 senesinin başında oyunculuk ve dans dersleri aldı. Aynı dönemde New York City'de de yaşayan aktör, The Pawnbroker filminde figüranlık yaparak oyunculuk kariyerini başlatmış oldu.

En İyi Yardımcı Aktör seçildi

1971 senesinde Who Says I Can’t Ride a Rainbow? filminde rol alan Morgan Freeman, bir pembe dizi olan Another World ile The Electric Company gibi yapımlarda rol aldı. 1994 yılında The Shawshank Redemption isimli filmde sergilediği performansı sayesinde büyük beğeni toplayan oyuncu, 44. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde jüri görevini üstlendi. Seven, Robin Hood: Prince Of Thieves, Deep Impact ve Unforgiven gibi filmlerde rol alan sanatçı, Million Dollar Baby filminde sergilediği performansı neticesinde 77. Akademi Ödül Töreni'nde En İyi Yardımcı Aktör Ödülü'ne layık görüldü.

Tanrı karakterine hayat verdi

Ödül kazandığı 2005 senesinde iki farklı film olan War of the Worlds ile March of the Penguins'te seslendirme sanatçılığını yapan Morgan Freeman, Bruce Almighty isimli filmde ise Tanrı karakterine hayat verdi. 2008 yapımı olan The Dark Knight filmi ile 2007 yapımı The Bucket List filmlerinde rol alan sanatçı, sergilediği performanslar sayesinde herkesi kendisine hayran bıraktı.