Gündemİzmir kent merkezi çöp yığını oldu! Vatandaş isyan etti

İzmir kent merkezi çöp yığını oldu! Vatandaş isyan etti

22.08.2024 - 12:02 | Son Güncellenme:

İzmir'de belediye çalışanlarının iş bırakması sonrası kent merkezinde çöp yığınları oluştu

İzmir kent merkezi çöp yığını oldu Vatandaş isyan etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzenerji şirketine bağlı çalışan bir grup işçinin "vasıf ödemeleri yapılmadığı" gerekçesiyle iş bırakması nedeniyle toplanmayan çöpler kirliliğe neden oldu.

Haberin Devamı

Kent Temizliği Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve DİSK'e bağlı Genel İş İzmir 2 No'lu şube üyesi 90 işçi, görev yaptıkları alanla ilgili ek ücreti gerektiren vasıf ödemelerinin yapılmadığı gerekçesiyle iş bırakma kararı aldı.

İzmir kent merkezi çöp yığını oldu Vatandaş isyan etti

Özellikle kentin merkezinde çöplerin toplanmaması kirliliğe neden oldu. Konak ilçesinde Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Kordon bölgesinde oluşan çöp yığınları, tepkilere yol açtı.

İzmir kent merkezi çöp yığını oldu Vatandaş isyan etti

Genel İş Sendikası İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül, yaptığı açıklamada, 90 çalışanın vasıf haklarının verilmesi için yaptıkları görüşmelerde netice alamadıklarını, çalışanların iş bırakma kararı aldığını söyledi.

İzmir kent merkezi çöp yığını oldu Vatandaş isyan etti

Gül, şunları kaydetti:

"Bizim tek talebimiz arkadaşlarımızın vasıflarının verilmesi. Şoförlük yapıyor ünvanı verilmiyor. Araç arkası görev yapıyor karşılığı verilmiyor. Arkadaşlarımız da yaptıkları işin karşılığını alamadıkları için görevlerini bırakma kararı aldılar. Bugün çöplerin toplanması için formüller getirdiler. Arkadaşlarımız tepki gösterdiler, çöplerin toplanmasına engel oldular. Gerilim olmasın diye zabıta da geri çekildi. Anlaşma sağlanmadığı sürece eylem devam edecek."

Haberin Devamı
1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

'ZATEN HER TARAF KOKUYOR'

Şan Gök, "Çöpler geldiğim güzergahta birçok yerde birikmişti. Çöpler toplanmamış. Neden toplanmadığını bilmiyorum. Ama sinekler ve böceklerin oluşması rahatsız edici. Etrafta çocuklar da var" dedi. Ayşe Aksu ise "Hiç ilgilenen yok. Her şey pis. Turistler de gelmemekte haklı. Limana eskiden arka arkaya 4-5 tane gemi geliyordu. Şimdi İzmir'in bakımsızlığından, pisliğinden haftada ya da ayda bir kere anca geliyor. Zaten her taraf kokuyor. Körfez kokuyor. Bu çöpler de olunca koku daha çok yayılıyor" diye konuştu.

Dilek Polat da "40 yıldır Alsancaklıyım. Çöpleri görünce üzüldüm. Bu çöpler sinek, böcek toplar; hastalık olur. Bir an önce toplansın bu sıcakta böyle olmamalı" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden ise konuyla ilgili bir açıklama yapılmayacağı belirtildi. 

EYLEM SONA ERDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Temizliği Şube Müdürlüğü'nde görevli Genel İş üyesi işçilerin vasıf konusundaki taleplerinin karşılanmaması nedeniyle dün başlattığı iş bırakma eylemi, sona erdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işçilerin vasıf hakkını vermeyi kabul ettiğini açıklayan Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül, "Eylem bitti. Çünkü 95 kişinin vasfını verdiler. Arkadaşlarımız çöpleri toplamaya başladı" dedi.