GündemCezaevine ziyarete gitti başı belaya girdi! Ayakkabısında bluetooth vardı dava açıldı

Cezaevine ziyarete gitti başı belaya girdi! Ayakkabısında bluetooth vardı dava açıldı

23.09.2024 - 20:12 | Son Güncellenme:

Cezaevine ziyarete giden bir kişi, ayağındaki bluetoothlu ayakkabı yüzünden mahkemelik oldu. Ayakkabıya el konuldu, durum savcıya bildirildi ve ifadesi alındı. İlginç olayın detayları Kanal D Haber'de ortaya çıktı...

Cezaevine ziyarete giden bir kişi, ayağındaki bluetoothlu ayakkabı yüzünden mahkemelik oldu. Savcı iddianame düzenledi ve dava açıldı. İşte o olayın detayları...

Haberin Devamı

Cezaevine ziyarete gitti başı belaya girdi Ayakkabısında bluetooth vardı dava açıldı

Cezaevine giden şahıs X-ray kontrolüne takılınca, "Oğlumun hediyesi Bluetooth'tan haberim yok." dese de, bir şey anlatamadı. "Cezaevine elektronik haberleşme aracı sokma" suçlamasıyla hakkında iddianame düzenlendi. Hapis cezası istendi. Suçu cezaevine yasak eşya sokmaktı. O yasak eşyaysa bir ayakkabıydı. Hem de oğlun hediye ettiği Bluetooth'lu ayakkabı.

EN UFAK BİR METAL PARÇASI BİLE UYARI VERİYORDU

Oğlunun hediye ettiği ayakkabılar hem rahat hem de kullanışlıydı. Bu yüzden de cezaevine yakınını ziyaret ederken de o ayakkabıları giydi. Gittiği cezaevi yüksek güvenlikli kapalı infaz kurumuydu. Yani en ufacık bir metal parçası bile X-ray'den geçerken sinyal veriyordu.

Cezaevine ziyarete gitti başı belaya girdi Ayakkabısında bluetooth vardı dava açıldı

AYAKKABININ İÇİNDEN BLUETOOTH ÇIKTI

Haberin Devamı

Cezaevine geldiğinde X-ray cihazından geçmek için üzerindeki bütün metalleri çıkarmıştı. Ama o X-ray cihazı uyarı verdi. Üstü arandı. Sinyalin kaynağı üstü değil ayakkabısıydı. Çünkü ayakkabının tek özelliği konforlu olması değildi. İçerisinde Bluetooth cihazı da vardı.

CİHAZ ADIMLARI SAYIYORDU

O Bluetooth, cep telefonuna bağlanıp giyen kişinin adımlarını sayıyordu. Hakkında tutanak tutuldu. Ayakkabıya el konuldu. Durum savcıya bildirildi. İfadesi alındı. 'Ayakkabı oğlumun hediyesi Bluetooth özelliğinden haberim yoktu' diye savunma yaptı.

Cezaevine ziyarete gitti başı belaya girdi Ayakkabısında bluetooth vardı dava açıldı

SAVCI İKNA OLMADI DAVA AÇILDI

Savcı bilirkişiden rapor istedi. Bilirkişi raporunda ayakkabının orijinalinin Bluetooth özelliğine sahip olduğunu manyetik düzeneğin sonradan eklenmediğini açıkladı. Ama savcı ikna olmadı. Cezaevine elektronik haberleşme aracı sokmak suçundan iddianame düzenledi.