GündemÇağdaş Yaşam Derneği hedefte

Çağdaş Yaşam Derneği hedefte

14.04.2009 - 02:34 | Son Güncellenme:

Ergenekon soruşturmasının 12. operasyon dalgasında aramalar Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) genel merkezi ve şubelerinde yoğunlaştı. ÇYDD?Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın evi de 7 saat süreyle arandı

Çağdaş Yaşam Derneği hedefte

Türkiye dün Ergeneken soruşturması kapsamında yapılan 12. operasyon dalgasının şokuyla güne başladı. Soruşturmanın 12. dalgası, ikinci iddianamede ismi emekli Orgeneral Şener Eruygur’un Jandarma Genel Komutanlığı döneminde, illegal olarak kurduğu öne sürülen Cumhuriyet Çalışma Grubu (CÇG) raporlarında geçen isimleri de hedef aldı.
15 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda toplam 37 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında iki rektör, üç eski rektör ve bir eski rektör yardımcısı yer aldı.
Aramaların Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) genel merkezi ile şubelerinde yapılması dikkat çekti. ÇYDD Genel Başkanı Prof. Türkan Saylan’ın evi de aranan yerler arasındaydı. Saylan’ın evindeki arama 7 saat sürdü.

Haberin Devamı

15 ilde operasyon yapıldı
İstanbul - Ankara - İzmir - Samsun - Bursa - Şanlıurfa - Mersin  - Giresun - Trabzon - Van - Antalya - Adana - Kars - Diyarbakır - Muğla

Gözaltına alınanlar
İstanbul’da gözaltına alınan 12’si kadın toplam 20 kişinin isimleri şöyle:
Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Manisalı, ÇYDD Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ÇYDD Pendik Şube Müdürü Şeyda Eşsiz, ÇYDD Kâğıthane Şube Müdürü Ali Naci Kılıç, ÇYDD Beyoğlu Şube Müdürü Oya Kaynak Adalı, ÇYDD Avcılar Şube Müdürü Şükriye Varlık, 68’liler Birliği Genel Sekreteri Namık Kemal Boya, Eda Yılmaz, Bahriye Uğurel, Osman Karaduman, Özkan Akyol, Derviş Özçelik, İpek Mavili, Senem Kurşun, Sibel Musaoğlu, Cihan Demirci, Ömer Sadıktırık, Sibel Kanneci ve Vahide Melis Yalçın.
Operasyon kapsamında İstanbul ve diğer illerde gözaltına alınıp İstanbul’a getirilen zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Haberin Devamı

İstanbul’da 20 gözaltı
12. dalganın İstanbul ayağında gözaltına alınanların 12’si kadın. Gözaltına alınanlar arasında ÇYDD şube başkanları ile 68’liler Vakfı Genel Sekreteri Boya da bulunuyorErgenekon soruşturması kapsamında dün gerçekleştirilen 12. dalga operasyonda, aralarında Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen, Prof. Dr. Erol Manisalı ve Prof. Dr. Ayşe Yüksel ile ÇYDD şubelerinin yöneticilerinin de bulunduğu 12’si kadın 20 kişi gözaltına alındı. 

Saylan hastaneye dönecekti

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın eviyle, ÇYDD genel merkezi ve şubelerinin yanı sıra Çağdaş Eğitim Vakfı’nda da (ÇEV) arama yapıldı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yatarak tedavi gören ve hafta sonu için evine gelen Prof. Dr. Saylan ise gözaltına alınanlar arasında yer almadı.
Ergenekon’daki yeni aramalar ve gözaltılar, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 250. maddesi uyarınca özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı’nın koordinasyonunda, “Ergenekon” soruşturmasını yürüten 5 savcının talebi ve özel yetkili mahkemenin kararıyla gerçekleştirildi.
Dün sabah ÇYDD’nin Şişhane’deki genel merkezine gelen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saatler süren arama çalışmalarına başladı.
Aynı saatlerde Saylan’ın Arnavutköy’deki evinde de arama başlatıldı. Polisin geldiği saatlerde Saylan’ın, yatarak tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne dönmek için hazırlık yaptığı öğrenildi.
İstanbul polisi, ÇYDD’nin Kadıköy, Bakırköy’ün de aralarında bulunduğu birçok şubesinin yanı sıra ÇEV’de de arama yaptı. Arama yapılan noktalara giden çok sayıda kişi de operasyona tepki gösterdi.

Yüzlerce müzik CD’si arandı

68’liler Vakfı Genel Sekreteri Boya’nın Kadıköy’deki evinde yapılan aramada bilgisayar, CD gibi bilgi depolanan cihazları araştıran polis ekipleri, bazı evraka el koydu. Aramalarla ilgili olarak eve gelen Boya’nın avukatı Osman Aydın Şahin “Boya’nın kızı müzikolog. Ofiste 1500’ün üzerinde CD arşivi var, bunlar tek tek teyit ediliyor” dedi.