Gündem‘Buradan neden geçiyorsun’ dedi, canından oldu

‘Buradan neden geçiyorsun’ dedi, canından oldu

24.08.2008 - 18:07 | Son Güncellenme:

.

‘Buradan neden geçiyorsun’ dedi, canından oldu

BURSA’nın İnegöl İlçesi'nde kahve işleten 48 yaşındaki Muhittin Baydur, alkolün etkisiyle ‘Buradan neden geçiyorsun’ diye hesap sorduğu Ertuğrul Karakaş (25) tarafından tabanca ile öldürüldü. Bir kişinin de yaralandığı olay sonrası kaçan zanlı yakalanıp tutuklanarak cezaevine konuldu.
Atatürk Bulvarı Albay Suna Han İş Merkezi’nin arka tarafında bulunan ve otopark olarak kullanılan arazide arkadaşı Murat Yıldırım ile sohbet eden Muhittin Baydur, aldığı alkolün de etkisiyle yoldan geçmekte olan Ertuğrul Karakaş’a sataştı. İddiaya göre “Neden buradan geçiyorsun?” diyen evli ve 1 çocuk babası Muhittin Baydur ile Ertuğrul Karakaş arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşünce, işsiz olduğu belirtilen Karakaş, belindeki ruhsatsız tabancayı çekerek 5 el ateş etti. Muhittin Baydur vucuduna isabet eden kurşunlarla ölürken, arkadaşı Murat Yıldırım bacağından hafif yaraladı. Olay sonrası kaçan zanlı, önüne geçen ve Baydur’un arkadaşları olduğunu sandığı 2 sivil polise de ateş etti. Polislerin yara almadığı olayda etkisiz hale getirilen Karakaş gözaltına alındı.
Cinayetle ilgili soruşturmaya İnegöl Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı. Muhittin Baydur’un cenazesi otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, adliyeye çıkartılan Ertuğrul Karakaş tutuklanarak, cezaevine konuldu.