Gündem‘Alparslan da bizim Mustafa Kemal de’

‘Alparslan da bizim Mustafa Kemal de’

27.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Büyük Taarruz’un 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamında dün Afyonkarahisar’daydı.

‘Alparslan da bizim Mustafa Kemal de’

Kurtulmuş ilk olarak Afyonkarahisar Valiliği tarafından Kocatepe’de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene katıldı. Tören öncesi alana gelen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, plastik sandalyeye isminin yazılması nedeniyle duyduğu rahatsızlığı, Afyonkarahisar Valiliği Protokol Şef Miraç Ulusoy’a iletti.

Haberin Devamı

Sandalye gerginliği

Köksal, serzenişte bulunarak “Makamın ağırlığını taşımak zorundasınız. Bu mu yani Afyonkarahisar Belediye Başkanı’na, bu mu? Ayarlayın lütfen, ayarlayın, ben buraya oturuyorum” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Köksal, plastik sandalye yerine koltuğa oturdu. Daha sonra, kuvvet komutanları için başka bir sandalye daha koyuldu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Büyük Taarruz Bisiklet Turu’nda Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi Osman Çoban’a İzmir’e götürecekleri Türk bayrağını teslim etti. Bisikletçilerle fotoğraf çektiren Kurtulmuş, ardından Kocatepe Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı’na çelenk koydu.Daha sonra Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği’ndeki törene iştirak eden Kurtulmuş, Zafer Müzesi’nin açılışına da katıldı. Kurtulmuş açılışta yaptığı konuşmada, “Biz büyük başarılara imza atmış bir millet olarak tarihimizi bir bütün olarak kabul ediyor, tarihimizin her sayfasını iftiharla taşıyoruz. Bu anlamda Selçuklu’nun, Osmanlı’nın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tarihi birbirinin devamı olan bir bütünün parçaları olan tarih sayfalarıdır. Bu ülkeye ve millete yapılacak en büyük kötülük, tarihi sayfalara ayırarak birbirinden kopararak anlatmaktır. Alparslan Han da bizimdir, Fatih Sultan Mehmet de bizimdir, Yavuz Sultan Selim de bizimdir, Kanuni de bizimdir, Mustafa Kemal de bizimdir, arkadaşları da bu milletin büyükleridir.”