MAM (Mini Akıllı Mühimmat) ailesinin yeni üyesi MAM-T ilk kez kullanılırken, TİHA testini Selçuk Bayraktar Çorlu'daki merkezden bizzat yönetti. Farklı platformlara uyumlu geliştirilen MAM-T, insansız hava araçlarında 30 km menzil kabiliyetine sahip.
Zırhlı ve zırhsız araçlar, binalar ile su üstü hedeflerini vurabilen yeni füzenin görüntülerini Roketsan yayınladı, kayıtta Rus üretimi Pantsir hava savunma sistemlerinin vurulduğu görüldü.
Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar, Roketsan'ın yayınladığı test videosunu retweet edip "Animasyon değil" mesajını yazdı.
Bayraktar Akıncı TİHA, ilk uçuşunu 6 Aralık 2019'da gerçekleştirdi ve halihazırda seri üretim sürecine geçildi. Seri üretim modelinin ilk uçağı olan Bayraktar Akıncı S-1 ise, kısa süre önce testler için Çorlu'ya getirildi.
Dünya medyası tarafından 'oyun değiştirici' olarak tanımlanan ve özellikle Dağlık Karabağ savaşından bu yana manşetlerden düşmeyen Bayraktar TB2, şimdiye kadar Ukrayna ve Katar'a ihraç edildi.
Bayraktar TB2'den daha uzun ve daha geniş olan Bayraktar Akıncı TİHA ise, stratejik görevler icra edecek. 5,5 ton kalkış ağırlığı bulunan Akıncı TİHA, 400 kilogram dahili ve 950 kilogram harici olmak üzere toplam 1.350 kilogram füze taşıma kapasitesiyle ön plana çıkıyor.
100'e yakın bilgisayar sistemiyle donatılan Akıncı TİHA, kendine özgü bükümlü kanat yapısıyla 20 metre kanat açıklığına sahip. En büyük farklarından biri ise, seyir füzesi atabilme yeteneği.
Söz konusu seyir füzesiyle Türkiye'nin yeni SİHA'sı büyük bir güç çarpanı olacak. Gelişmiş yapay zeka özellikleriyle donatılan Akıncı TİHA'nın burun kısmında ise milli üretim AESA radarı bulunuyor.
Bayraktar Akıncı TİHA, yerli füzeler MAM-T, MAM-L, MAM-C, Cirit, L-UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Kanatlı Güdüm Kiti (KGK)-MK-82, Gökdoğan, Bozdoğan, NEB, SOM füzelerini kullanabilecek.