07.07.2017 - 18:00 | Son Güncellenme:
Mesajlarınızı kalın, üstü çizili veya italik yapmak isterseniz tek yapmanız gerek yazdığınız metni seçip, araç çubuğundaki üç nokta simgesine dokunarak istediğiniz formatlamayı seçmek.
WhatsApp'ın bu özelliği şimdilik sadece beta halinde var olsada, çok yakında herkes tarafından kullanılabilecek.
WhatsApp'ta çok fazla emoji var, evet. Bazen doğru anda doğru emoji'yi bulmak çok zor olabiliyor. Artık istediğiniz emoji'yi kelime kullanarak aramanız mümkün olacak.
Eğer sürekli konuşmalarınızı takip etmiyorsanız, küçük tik işaretlerinin maviye dönüştüğü anı kaçırabilirsiniz. Artık gönderdiğiniz mesajı basılı tutarak çıkan "Bilgi" opsiyonunu tıklayarak bir tikin ne zaman maviye dönüştüğünü görebilirsiniz.
Çenesi düşük arkadaş gruplarınızdan sıkıldığınızda, "Grup bilgisi"ni açarak, grup konuşmanızı sekiz saat, bir hafta veya bir yıl boyunca sessizleştirebilirsiniz.
Aynı anda birkaç kişiye yalnızca kendilerine gönderdiğinizi düşünecekleri bir mesaj gönderebilirsiniz. Tek yapmanız gereken "Sohbet" ekranından "toplu mesaj listelerini" tıklayarak, alıcılarınızı seçebilir, ve onlara istediğiniz mesajı gönderebilirsiniz.
Mesajı alan kişi başkalarına da yolladığınızı göremeyeceği için kendisini özel hissedebilir.
"Ayarlar"lardan "Veri Kullanımı"na tıklayarak, "Medyanın otomatik olarak indirilmesi" ayarlarını değiştirebilirsiniz. "Mobil veri kullanırken" düğmesine tıklayarak, verilerin wifi'sız ortamlarda indirilmesi opsiyonunu kapatabilir, ve telefon faturanızı azaltabilirsiniz.
Telefonuzun fotoğraf galerisinde utanç verici resimler olmasını istemiyorsanız WhatsApp'ın otomatik yükleme özelliğini kapatabilirsiniz. Bunun için sohbet ayarlarında "Gelen medyayı kaydet"i kapatarak fotoğrafların ve diğer medyanın otomatik indirme işlemlerini durdurabilirsiniz.
Önemli bir mesajı bulmak için yüzlerce iletiyi geriye doğru kaydırmak çok uzun sürebilir. Ama eğer o mesaja yıldızla işaretlerseniz hem sizin işiniz kolaylaşır, hem de mesajlaştığınız kişinin bundan haberi olmaz.
Bir mesaja yıldız eklemek için tek yapmanız gereken mesajın üstünü basılı tutmak ve çıkan yıldız simgesini seçmek. Daha sonra sohbetin üzerine dokunup "Yıldızlı mesajlar"ı seçerek işaretlediğiniz tüm mesajları görebilirsiniz.
WhatsApp'ı bilgisayardan açarak artık işyerinizde istediğiniz kadar mesajlaşmanız mümkün. Bilgisayarınızdan Web.whatsapp.com adresine girdikten sonra telefonunuzdaki WhatsApp'inizden alacağınız QR kodu ile sohbetlerinizi bilgisayar ekranına taşıyabilirsiniz.
Eğer daha önce bir grup konuşmasında bulunduysanız, bu konuşmalara verilen isimlerin ne kadar saçma olabileceğini biliyorsunuzdur. Artık grup konuşmalarının isimlerini aklınızda tutmanıza gerek yok. Eski bir grup konuşmasını bulmak için tek yapmanız gereken konuşmanın içinde kimlerin olduğunu hatırlamak.
Herhangi bir konuşmada kişinin isminin üstüne tıklayarak daha önce beraber içinde bulunduğunuz bütün grup konuşmalarını görebilirsiniz.
Eğer çok ilginizi çekmeyen bir konu konuşuyorsanız, kendinize cevap vermeniz gerektiğini hatırlatmak için herhangi bir sohbeti "Okunmamış" olarak işaretleyebilirsiniz. Böylece konuşmanın yanında belirecek olan mavi nokta, size cevap vermeniz gerektiğini hatırlatabilir.
Şu anda yalnızca beta halinde bulunan bu özellik sayesinde bir konuşmayı sohbetler listenizin en üstüne koymanız mümkün. Tek yapmanız gerek sohbete basılı tutarak, ekranda beliren 'pin' opsiyonunu seçmek.
emojilere hızlı erişim imkanı sağlayan platform, Gece modu adı verilen özellikle daha koyu tonlarda bir uygulama deneyimi sunacak.
WhatsApp’ın yayınlayacağı mod, bilindik gece modundan biraz farklı olacak. Standart gece moduna sahip uygulama ve cihazlar gece kullanıcıların gözünü alan beyaz renk tonunu tersine çevirerek görsel anlamda iyileştirmeler sunuyor.
WhatsApp’ın sunmaya hazırlandığı özellikte ise gece çekilen fotoğraflar daha net çıkacak. Ayrıca bu özelliği gece karanlığında görüntülü konuşma yaparken de kullanabileceksiniz.
Böylece gece karanlığında görüntülü konuşma yapamama sorunu da ortadan kalkacak.
Şimdilik iOS kullanıcılarına geleceği tahmin edilen bu modun kısa süre sonra Android kullanıcıları için de sunulması bekleniyor.
Sinema onlarca sahneden oluşan etkileyici bir gösterim olmaya devam ediyor. İşte milyonlarca kişinin izlediği filmlerin arka planında neler oluyor hiç düşündünüz mü? Aslında o sahneler böyle çekiliyor...
Google'ın Haritalar özelliğine güncelleme geldi. "Timelapse" denen özelliğie gelen güncelleme ile dünya şehirlerinin 1984-2016 yılları arasındaki değişimleri yayınlandı. Bu şehir içinde İstanbul'da var. Peki İstanbul 1984-2016 yılları arasında nasıl değişti? İşte İstanbul'un 32 yıllık büyük değişimi...