Püf NoktalarıPaslanmaz çelik mutfak lavabosu nasıl parlatılır?

Paslanmaz çelik mutfak lavabosu nasıl parlatılır?

23.06.2021 - 09:31 | Son Güncellenme:

Mutfak lavaboları her türlü kir ve yağa maruz kalıyor. Her ne kadar her bulaşık sonrası oraya deterjan döküp fırçalasanız da, bu yoğunluk nedeniyle çoğu zaman lekeler ve sararmalar hemen çıkmıyor. İşte paslanmaz çelik lavaboları parlatmanın püf noktaları…

Paslanmaz çelik mutfak lavabosu nasıl parlatılır

Paslanmaz çelik lavabonun temizlenmesi ve bakımı kolaydır. Ancak aşırı kullanım, yağ ve sıçramalar iz bırakır. İşte onu parlatmak için bazı ipuçları…

Haberin Devamı

Paslanmaz çelik lavabo nasıl temizlenir?

Paslanmaz çelik lavaboların temizliği ve bakımı çok kolaydır. Günlük olarak biraz sabunlu su ve sünger kullanın. Kireç kalıntılarını gidermek için kenarları kabartma tozu ve biraz su ile hazırlanmış bir macunla ovun. Ya da lavaboyu soğuk suyla doldurup beyaz sirke ekleyin.  doldurabilirsiniz. Karıştırın ve bir süngerle ovalamadan, boşaltıp temiz su ile durulamadan önce yaklaşık 30 dakika etki etmesi için bırakın.

Hangi doğal ürünleri kullanmalı?

Karbonat, patates ve hatta limon gibi birçok doğal ürün paslanmaz çeliğin temizlenmesinde ve parlatılmasında etkilidir. Hangi ürün kullanılırsa kullanılsın, paslanmaz çelik lavabonun parlaklığını korumak için günlük temizlik şarttır. Paslanmaz çelik bir lavaboyu temizlemek, lekeleri çıkarmak ve parlamasını sağlamak için püf noktalarını izleyin…

Haberin Devamı

1-Paslanmaz çeliği parlatmak için siyah sabun

Siyah sabun, bahçede yaprak bitlerini yok etmek için, mutfakta ise mutfak eşyalarının parlamasını sağlamak için kullanılır. Yağların temizlenmesinde de etkilidir. Nemli bir süngerin üzerine bir miktar siyah sabun koyun, ardından lavaboyu ovalayın. Temiz suyla durulayın ve sonuçlara hayran kalın!

2- Karbonat

Çok yönlü bir ürün olan kabartma tozu temizler, parlatır ve dezenfekte eder. Bir yemek kaşığı su ve iki yemek kaşığı karbonatı karıştırın. Karışımı nemli bir süngere sürün, ardından dairesel hareketlerle ovalayarak lavabonun kenarlarına uygulayın. Sıcak suyla nemlendirilmiş bir süngerle tekrar ovalamadan önce yaklaşık on dakika bekletin. Temiz suyla durulayın, ardından yumuşak bir bezle kurulayın.

3- Limon

Limon paslanmaz çeliğin parlatılmasında etkilidir. Bunun için önce lavabonuzu sünger ve sabunlu su ile ovarak temizleyin, ardından iyice durulayın. Bir süngeri limon suyuna batırın, ardından lavabonuzu ovun. Ayrıca limonu ikiye bölebilir ve lavabonun yarısını limonla doğrudan ovalayabilirsiniz. Her iki durumda da temiz suyla durulamadan önce birkaç dakika bekletin.

4- Beyaz sirke

Beyaz sirke paslanmaz çeliği temizleme ve parlatma gücüne sahiptir. Beyaz sirke ile nemlendirilmiş bir sünger alın, ardından durulamadan önce lavaboyu ovalayın. Ayrıca lavaboya kabartma tozu dökebilir, ardından üzerine beyaz sirke püskürtebilirsiniz. Birkaç dakika bekletin, ardından ılık suyla durulayın.

Haberin Devamı

5- Patates

Mutfağınızda fazladan bir dilim çiğ patates mi kaldı? Atmayın, lavabonuzu parlatmak için kullanın. Kenarları bir parça patatesle ovun ve temiz su ile durulamadan önce birkaç dakika etki etmesi için bırakın.