24.05.2021 - 12:51 | Son Güncellenme:
Mutfak düzeninin temel amacı, alanın kullanımını kolaylaştırmak ve yemek hazırlama, bulaşık yıkama ve saklama sırasında gereksiz gel-gitleri sınırlandırmaktır. Bu nedenle bu eylemleri daha akıcı hale getirmek için ocak, buzdolabı ve lavabonun yakın olmasını sağlamak gerekir. Aynı şey, hızlı ve verimli bir yıkama sırası ve çatal-bıçak saklama için çöp kutusu, bulaşık makinesi ve dolaplar için de geçerlidir.
Öte yandan, mobilyaların yüksekliğine ve elemanlar arasındaki mesafeye uyulması da önemlidir. Bu nedenle tasarımdan önce bu bilgiler işinize yarayabilir:
Tezgah için 85 ile 95 cm arası yükseklik idealdir.
Dolaplar için yükseklik değeri 220 cm’den fazla olmamalıdır.
Davlumbaz ile ocak arası 60 cm olmalıdır.
Elemanların önündeki mesafe 70 cm (açılırsa 90 cm) olmalıdır.
Bu temel unsurlara uyarak mutfağınızı düzenlemek için birçok olasılık var! İster açık mutfak, ister ada olsun veya olmasın L şeklinde, I şeklinde veya U şeklinde bir mutfak istiyorsanız, bu örnekler size ilham verebilir…
İşte birkaç fikir:
Meşe ve siyahın birlikte kullanımı
Yerleri gri taşlarla döşeyerek beyaz ve ahşap rengini öne çıkarabilirsiniz.
Beyazın ferahlığı U mutfaklarda tercih edilmeli…
Country tarzla mutfağınıza sıcak bir atmosfer kazandırabilirsiniz. Mavi ve yeşil dokunuşlar çok yakışacaktır.