Gayrimenkul HaberleriEvinizde Çiçek Yetiştiriyor musunuz?

Evinizde Çiçek Yetiştiriyor musunuz?

Son Güncellenme:

Dekorasyonumuza hoş bir hava katan ve evin doğal bir auraya bürünmesini sağlayan bitkileri nasıl yetiştirmeliyiz?

Evinizde Çiçek Yetiştiriyor musunuz

Küçük yeşil dostlarımız dekorasyon konusunda en büyük yardımcılarımızdan. Peki hangi bitkileri nasıl yetiştirebiliriz? Evimizde ve balkonlarımızda sağlıkla büyüyüp güzelleşecek çiçekler hangileri?

Haberin Devamı

Evde, balkonda ve bahçelerde yetiştirebileceğimiz bazı bitkiler...

Doğayla İç İçe Yaşayabileceğiniz Evler!

Orkide

Nazik bir çiçek olan Orkide'nin bakımı aslında çok da zor değil. Kendine has toprağıyla yetişen Orkide'nin köklerini asla kesmemeniz gerekir. Kökler dışarı doğru taşacaktır. Saksısının şeffaf olması, ve köklerin gün ışığını görmesi gerekir. Aydınlığı seven Orkide, direkt güneş ışığından hoşlanmaz. Ama çok soğuk ya da çok sıcak olmayan ortamda gün ışığını görerek büyüyebilir. Duş usulüyle sulanabilir. Yapraklarını da belli aralıklarla sprey sulama ile ıslatmakta fayda olacaktır.

Cam Güzeli

Cam Güzeli, aydınlık ve güneşi sever. Yazın bitkiye bol miktarda su verilmeli, sıcak havalarda yapraklarına su püskürtülmelidir. Suyu seven bir bitkidir. Mayıs-Eylül ayları arasında 2 haftada bir kez gübre verilebilir.

Haberin Devamı

Sıklamen

Kış ve ilkbaharda çiçeklenir, büyüme döneminde 20 derecede, çiçeklenirken 15 derecede bulunmalıdır. Çiçeklenme bitince su azaltılır ve serin bir ortamda bırakılmalıdır. Gübreleme, çiçek varken 2 haftada bir yapılır. Her ilkbahar saksısı değiştirilmelidir.

Sardunya

Halk arasında "arsız" diye tabir edilen Sardunya çok yıllık bir bitkidir. Kış aylarına dayanıklıdır. Sıcağı çok sever ve çok çiçek açması için bol güneş görmelidir. Bu yüzden balkon ve bahçeler en sevdiği mekanlardandır.

Gaura

Güneşi gördükçe canlanan bu gösterişli çiçekler, ılıman iklimlerin vazgeçilmezidir. Evinize romantik bir hava vermek için bu küçük kelebekler size çok yardımcı olacaktır. Gaura'lar Drenajı çok iyi, orta derecede organik besin içeren kumlu topraklarda sağlıklı gelişim gösterir. Fidanlıklardan fidesini 5-15 TL’ye satın alabilirsiniz.

Bergenya (Kış Ortancası)

Şubat ayında Mimoza'larla çiçeklenen bu bitki halk arasında "kış ortancası" ya da "kış sümbülü" olarak da bilinir. Anavatanı Orta Asya - Nepal’dir. Çiçekleri, 2.5 cm. büyüklüğünde, bir birine bitişik buket şeklinde gelişir. Güneşten gölgeye kadar geniş bir ışık seçeneğinde yetişebilir.

Ağlayan Kalpler

Anavatanı Uzakdoğu, Kore olan ağlayan kalplerin tohumu, her sene ilkbahar döneminde biraz daha fazlalaşarak çıkar. En fazla 80 santimetreye kadar boylanacağı için saksıda yetiştirilmeye de uygundur. Hüzünlü görünümüyle, evinize renklendirici ve dinlendirici hava katar. Paket tohumlarını yapı marketlerden ve fidecilerden sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Japon Gülü

Saksıda boyu kısa olsa da, bahçede 3 m.'ye kadar boylanabilen, 2 m.'ye kadar yayılma alanı gösterebilen, yerden sık dallanan, çalı formunda bitkilerdir. Tropik ve sub-tropik iklimlerde yaşar. Hafif kuru, kireçli, tuzluluğa dayanıklı toprakları tercih eder.Türkiye'de de halk arasında iri ve gözalıcı çiçeklerinden dolayı yaygın biçimde yetiştirilen bu bitkiler pencere önlerini süslemek için sıkça tercih edilir.

Çiçeklerinizi hayata bağlamak için basit kurallar

*Topraklarının sulama suyuna, solucanları öldürücü (helmisit), nematod denilen, mikroskobik solucanları yok etmek içinse nematosit adı verilen bitki koruma ürünlerini etiket dozunda karıştırın.

*Çok büyük saksılarda yüzeyden olabildiğince derine giderek, eski toprağı alın ve yerine yenisini ekleyin.

Haberin Devamı

*Yağmur suyu, şişe suyu ya da içine bir miktar sirke ilave edilmiş suyla sulayın ve yapraklara kireçsiz su püskürtün.

*Kurumuş yaprak ya da çiçekleri kesin.

Bengü Öner - Milliyetemlak