EkonomiX’ten boykot uygulayan reklam şirketlerine dava

X’ten boykot uygulayan reklam şirketlerine dava

08.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Elon Musk’ın iki yıl önce 44 milyar dolara satın aldığı sosyal medya platformu X, yani eski adıyla Twitter, bir reklam grubuna ve birkaç büyük şirkete, “yasadışı” boykot ederek milyarlarca dolar kayba neden olmakla suçlayarak dava açtı.

X’ten boykot uygulayan reklam şirketlerine dava

Antitröst davası, Dünya Reklamverenler Federasyonu (WFA), Unilever, Mars, CVS Health ve Danimarka enerji şirketi Orsted’i hedef alıyor. X, WFA’yı, Sorumlu Medya için Küresel İttifak (GARM) olarak bilinen bir girişim aracılığıyla, “milyarlarca dolarlık reklam gelirini topluca alıkoymak” için şirketlerle ve diğerleriyle komplo kurmakla suçluyor. X, başvurusunda jürili yargılama ve belirtilmemiş zararlar talep ediyor.

Haberin Devamı

X CEO’su Linda Yaccarino, dün yayınladığı videoda X’in “sistematik yasa dışı boykotun” kurbanı olduğunu söyledi. Yaccarino, “Gelecekte başarılı olma yeteneğimizi tehdit eden X’i boykot etmek için komplo kurdular. Hiçbir küçük grup insan para kazandıran şeyleri tekeline almamalı” diye konuştu.

Elon Musk ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “2 yıl barışı denedik, şimdi savaş var” yorumunda bulundu.

The New York Times’ın şirket içi belgelere dayandırdığı bilgilere göre X, yılın ikinci çeyreğinde ABD’de 114 milyon dolar gelir elde etti; bu, ilk çeyreğe göre yüzde 25, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 53 düşüş gösterdi.