EkonomiKüçükbaş etinde tüketim özendirilecek

Küçükbaş etinde tüketim özendirilecek

04.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Et ve Süt Kurumu (ESK), üretim ve fiyat istikrarının sürdürülebilirliğine katkının yanısıra, küçükbaş etine karşı ön yargının giderilmesi için küçükbaş et tüketimini artırmaya yönelik çalışmalar yapacak.

Küçükbaş etinde tüketim özendirilecek

MELTEM GÜNEŞ Ankara - İnsan sağlığı açısından önemli yere sahip kırmızı ete talep üretim miktarı, gelir seviyesi, fiyat gibi faktörlere bağlı olarak değişirken, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın raporlarına göre, Türkiye’de büyükbaş etin dörtte biri kadar küçükbaş hayvan eti tüketiliyor. Kişi başına yıllık büyükbaş kırmızı et tüketimi 18-20 kilogram, küçükbaş tüketimi ise 4-5 kilogram arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Yeni ürünler

ESK’nın yayımladığı stratejik planda, “Toplumda yeterince küçükbaş hayvan eti tüketilmiyor” tespiti de yer aldı. Buna göre yapılacak çalışmalar arasında küçükbaş hayvanlardan üretilen işlenmiş ürün miktarının artırılması, yeni ürünlerin geliştirilmesi de var.

Ayrıca planda, sözleşmeli üretim modelinin cazip hâle getirilmesi, Sözleşmeli Besicilik Modeli’nin özendirilmesi ve katılımın artırılması gerektiği de belirtildi.