Ekonomiİstanbul Havalimanı bağlantı şampiyonu

İstanbul Havalimanı bağlantı şampiyonu

28.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Medya devi CNN, İstanbul Havalimanı’nın (İGA) dünyanın en iyi bağlantılı havalimanı olduğunu duyurdu. CNN’in internet sitesinde yer alan haberde, “Sadece 6 yıl önce açılan İGA İstanbul Havalimanı, havacılık analitiği firması Cirium’un yeni verilerine göre dünyanın en iyi bağlantılı havalimanı olarak belirlendi” denildi.

İstanbul Havalimanı bağlantı şampiyonu

Türkiye’de Doğu ile Batı’nın buluştuğu bir konumda olduğu hatırlatılan haberde İstanbul Havalimanı’ndan dünyanın dört bir yanındaki destinasyonlara 309 direkt uçuş gerçekleştirildiği ve bunların çoğunun da Türk Hava Yolları ile yapıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Stratejik konum

İGA CEO’su Selahattin Bilgen, CNN’e yaptığı açıklamada, “Avrupa ve Asya’nın kesiştiği noktadaki stratejik konumumuz, uluslararası seyahat için hayati bir merkez görevi görmemizi sağlıyor. Ayrıca en dayanıklı havalimanı olduğumuzu kanıtladık. Kovid-19 salgınından sonra en hızlı şekilde toparlandık ve dünyadaki diğer tüm havalimanlarından önce salgın öncesi yolcu sayılarımıza ulaştık” dedi.

Listede İstanbul Havalimanı’ndan sonra gelen üç havalimanı Frankfurt (296), Paris Charles de Gaulle (282) ve Amsterdam Schiphol (270) oldu. 270 direkt uçuş noktasına hizmet veren Schiphol ile 4. sırayı paylaşan Şikago O’Hare, Kuzey Amerika’daki en iyi bağlantılı havalimanı olarak belirlendi. 269 direkt uçuş noktasıyla Dubai Uluslararası Havalimanı ise 5. oldu.