EğitimYaş Tahsisi Ne Demek? Yaş Düzeltme Davası Nasıl Ve Nerede Açılır?

Yaş Tahsisi Ne Demek? Yaş Düzeltme Davası Nasıl Ve Nerede Açılır?

19.05.2021 - 15:25 | Son Güncellenme:

Yaş tahsis kavramı zaman zaman karşılaşılan bir kavram olup ne anlatılmak istendiği merak konusu olmaktadır. Yaş tahsisi ne demek? Yaş düzeltme davası nasıl ve nerede açılır? İşte sizler için yaş tahsis konusu hakkında ilgiyle okuyacağınız bilgileri derledik.

Yaş Tahsisi Ne Demek Yaş Düzeltme Davası Nasıl Ve Nerede Açılır

Yaş tahsisi kavramı ve ilgili dava hakkında tüm ayrıntıları bu yazıda bulacaksınız.

Yaş Tahsisi Ne Demek?

Tahsis kelimesinin anlamı düzeltmedir. Yaş tahsisi de yaşın düzeltilmesi manasına gelmektedir. Bazı hallerde kişilerin yaşlarının düzeltilmesi gerekmektedir.

Yaş Düzeltme Davası Nasıl ve Nerede Açılır?

Türk Mevzuatında düzenlenmiş bulunan yaş düzeltme davası ile bir kişinin nüfus kütüğüne yanlış yazılmış olan yaş kaydının, doğum tarihinin mahkeme kararı ile düzeltmesidir. Yaş düzeltme davasında yetkili ve görevli mahkemeler. Yaş düzeltme davalarında görevli mahkemeler Asliye Hukuk Mahkemeleridir.

Yaş düzeltme davası açmakta hukuki yararının bulunduğunu ispatlaması gereken kişi davasını nüfus kaydının bulunduğu yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesinde dava dilekçesi ve harcını yatırmak suretiyle açabilir. Türk Medeni Kanuna göre bir mahkeme kararı olmadıkça, şahsi durumlara ilişkin resmi kayıtlar ve kütükler değiştirilemez.