FenerbahçeJose Mourinho ısrar etti! Fenerbahçe, Youssef En Nesyri'yi bitirdi

Jose Mourinho ısrar etti! Fenerbahçe, Youssef En Nesyri'yi bitirdi

22.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Yönetimi, Portekizli çalıştırıcının ısrarla istediği Faslı forvet En Nesyri’de mutlu sona ulaştı. Sevilla ile sıkı bir pazarlığa girilirken Jose Mourinho’nun tecrübeli golcünün oyun sistemine tamamen uyduğu için bu transferi talep ettiği ortaya çıktı.

Jose Mourinho ısrar etti Fenerbahçe, Youssef En Nesyriyi bitirdi

Fenerbahçe Yönetimi, Teknik Direktör Jose Mourinho’nun istediği bir ismi daha renklerine bağladı. Öncelikle Maximin’i alarak Portekizli çalıştırıcının ilk talebini karşılayan sarı-lacivertli idareciler, Faslı forvet En Nesyri’yi de uzun uğraşlar sonucunda kadrosuna katmayı başardı.

Haberin Devamı

Mourinho’nun ise neden tecrübeli forvetin transferinde bu kadar ısrar ettiği ortaya çıktı. Sarı-lacivertli takımın teknik patronu geldiği günden itibaren oyunu geriden kurarak, çok pas yapıp rakip bölgeye gitmeyi adeta her futbolcuya ezberletiyor. Bu sistemde En Nesyri ise kilit rol oynayacak. Çünkü hem pivot santrfor, hem çabuk, hem bitirici, hem hava toplarına sahip, hem de bağlantı oyununda var.

Jose Mourinho ısrar etti Fenerbahçe, Youssef En Nesyriyi bitirdi

Böylece takım oyunu geriden kuracağı için rakip üzerine geldiğinde atılan uzun toplara koşu yapabilecek, topu indirecek ve her isimle rahat bir şekilde bağlantı kuracak. Rakip ceza sahasında da klas gol vuruşlarıyla sonuç alabilecek. Faslı forvet, İspanyol ekibi Sevilla’da da bu özelliğini fazlasıyla göstermişti.

Haberin Devamı

İSTANBUL'A GELECEK

Transfer çok uzun uğraşlar sonucu gerçekleşirken, 4 yıllık anlaşma sağlanan En Nesyri’nin bu hafta içinde İstanbul’a geleceği ve sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşmeye imza atacağı öğrenildi.

Jose Mourinho ısrar etti Fenerbahçe, Youssef En Nesyriyi bitirdi

26 MİLYON EURO

En Nesyri, futbola ülkesi Fas’ta Academir Mohammed Football takımında başladı. 1.92’lik güçlü fiziği ve top tekniğiyle öne çıkan golcü, 18 yaşında Malaga tarafından keşfedilerek İspanya’nın yolunu tuttu.

Asıl patlamayı Leganes’te yapan En Nesyri, Sevilla’nın dikkatini çekti ve 20 milyon euro gibi yüksek bir bonservis bedeli ile yine İspanya’da kaldı. 27 yaşındaki futbolcuya bugüne kadar toplamda 26 milyon euro bonservis ödendi.

KANATTA DA OYNAYABİLİYOR

En Nesyri’nin alınmasındaki bir diğer sebep tecrübeli futbolcunun çok yönlü olması. Uzun boyu ve güçlü fiziğinin yanında Faslı futbolcu kanatta da görev yapabiliyor. Özellikle hızını çok iyi kullanan yıldız futbolcu, sahadaki dizilişin 4-3-3’e dönmesi halinde hemen kanatta da farkını hissettiriyor.