Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’miz doğal zenginlik bakımından dünyanın sayılı ülkelerinin başında gelir. Söz gelimi Kaz Dağı, mitolojideki adıyla İda Dağı. Dünyada Alp Dağları’ndan sonra oksijenin en çok bulunduğu bir doğa harikası. İşte geçen hafta Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram ile Kaz Dağları’nın eteğine kurduğu Çamlık sosyal tesislerinde sohbet ettik. Kentin turizm potansiyelini konuştuğumuz Mesut Bayram, son zamanlarda vatandaşlarımızın, Yunanistan’a duyduğu turistik ilgiye işaret ediyor ve “Oysa ilçemiz, Yunanistan’ın birçok kentini cebinden çıkarır” diyor. Başkan Bayram, Ayvacık’ın özelliklerini şöyle dile getiriyor: “İlçemizin yolları sağlı sollu zeytinliklerle kaplı. Sahil yolundan Midilli Adası’nı izleyerek Behramkale köyüne gelip andezit taşından yapılmış taş evlerin arasında köyü gezebilir, mahalle aralarında Yörüklerin el işi ürünlerinden alışveriş edebilirsiniz. Assos Antik Kenti’ni ve limanı görebilirsiniz. Kadırga Koyu’ndaki tesisimizde ülkemizin en berrak denizinin tadını çıkarıp Midilli'ye doğru çaylarınızı yudumlayabilirsiniz. Ben bu kadar zenginliğin Yunanistan’da olduğunu düşünmüyorum. İlçemizde turizm, Yunanistan’dan daha ucuz. Tüm vatandaşları ilçemize davet ediyorum.”

Haberin Devamı

Kentimiz Yunanistan’ı cebinden çıkarır

Tek tıkla yuva olun

Bir süredir kamuoyunun gündeminde, “sokak köpekleri uyutulacak mı” sorusu yer alıyor. Geçen hafta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanı sahiplendirme seferberliği başlatarak Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi hayata geçirdi. Can dostlara yuva olmak isteyen vatandaşların işlerini kolaylaştırmak için candostlar.balikesir.bel.tr web sitesini kurdu. Linke tıklayan vatandaşlar, önlerine çıkan ekrandan sahiplenmek istedikleri can dostu seçerek “Sahiplenmek istiyorum” butonuna tıklıyor ve önüne çıkan Can Dost Sahiplenme Başvuru Formu’nu doldurarak işlemini tamamlıyor. İlk sokak hayvanını da Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve eşi Arbil Akın, bir kedi ve bir köpek alarak sahiplendi.

Kentimiz Yunanistan’ı cebinden çıkarır

Dünyanın en iyisi Türkiye'de

ABD New York merkezli, dünyanın önde gelen seyahat dergisi Travel and Leisure’ın her yıl düzenlediği “Dünyanın En İyi 10 Uluslararası Havalimanı” anketine katılan okurların oyları sonucunda 95.79 puan alan İGA İstanbul Havalimanı, “Dünyanın En İyi Havalimanı” unvanına hak kazandı. Ödül, İGA İstanbul Havalimanı Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Büyükkaytan'a takdim edildi.

Haberin Devamı

Okur talebi!

Bir yandan ülkemizdeki güzellikleri kaleme alırken diğer yandan okurlarımızın yaşadığı sorunları dile getirmeye çalışıyorum. Bu hafta da Hatay’ın Arsuz ilçesinde ikamet eden okurlarımızdan Hasan Karataş’ın bir sorununu sizlerle paylaşıyorum:“6 Şubat depreminde oturduğumuz bina orta hasar aldı. Binamızın güçlendirilmesi için AFAD’tan güçlendirme hak sahipliği başvurumuz kabul edildi. Arsuz Belediyesi’nden ruhsatımızı aldık binamızı güçlendirmeye başladık. Ama güçlendirme kredisi miktarı ve ne zaman verileceği henüz netlik kazanmadı. Güçlendirme kredisi miktarının artırılması ve en kısa zamanda ödenmesi ile ilgili benim gibi binlerce depremzedenin sesi olursanız size minnet duyarız.”

Haberin Devamı

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...