EğitimUcim Nedir, Açılımı Ne Demek? Ucim Ne Zaman Kuruldu, Kurucusu Kimdir?

Ucim Nedir, Açılımı Ne Demek? Ucim Ne Zaman Kuruldu, Kurucusu Kimdir?

31.05.2022 - 01:25 | Son Güncellenme:

UCİM, 2017 Yılında Yücel Ceylan ve Saadet Özkan tarafından kurulan çocuk istismarı ile mücadele derneğidir. UCİM, çocuklara yönelik her türlü istismar ve ihmal ile mücadele etmek amacıyla kurulmuştur. Derneğin amacı çocukların sağlıklı yetişmelerini sağlamaktır. UCİM nedir, açılımı ne demek? UCİM ne zaman kuruldu, kurucusu kimdir ayrıntıları ile derledik.

Ucim Nedir, Açılımı Ne Demek Ucim Ne Zaman Kuruldu, Kurucusu Kimdir

UCİM, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği olarak bilinmektedir. Türkiye genelinde çocukların istismar edilmesi ve ihmallerinin önlenmesine yönelik önemli çalışmalar yapan UCİM'in gönüllü sayısı da 2020 yılında 50 binin üzerine çıkmıştır. 

Haberin Devamı

 UCİM Nedir?

 UCİM, Türkiye genelinde yaşayan çocukların her türlü istismar ve ihmallerine yönelik mücadele eden bir dernektir. Kar amacı gütmeyen kuruluşun merkezi Mersin'de bulunmaktadır. Antalya, Erzurum ve İzmir'de şubeleri bulunan UCİM'in 55 ilde gönüllü yapılanmaları da mevcuttur.

 UCİM Açılımı Ne Demek?

 UCİM'in açılımı, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği olarak bilinmektedir. 

 UCİM Ne Zaman Kuruldu?

 Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) 2017 yılının Temmuz ayında kurulmuştur. UCİM, farklı şehirlerde istismara maruz kalmış çocuklar için mücadelelerini sürdürmektedir. Dernek, pek çok aileye ve çocuğa yönelik gönüllü çalışmalar yürütmektedir. 

 UCİM Kurucusu Kimdir?

Haberin Devamı

 UCİM, İzmir'de öğretmen olan Saadet Özkan ve Mersinli iş insanı Yücel Ceylan'ın girişimleri ile kurulmuştur. Merkezi Mersin'de olan dernek dünya genelinde de tanınır hale gelmiştir. UCİM, çocuk istismarının önlenmesine yönelik çalışmalar yürütmektedir.