SözlükZahire Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Zahirecilik Ne Demek?

Zahire Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Zahirecilik Ne Demek?

22.07.2022 - 12:15 | Son Güncellenme:

Zahire, Arapça kökenli bir kelimedir ve Türkçemize Arapça dilinden geçmiştir. Zahire kelimesinin TDK sözlük anlamı sonrasında kullanılmak üzere saklanan tahıl ya da aşlık anlamındadır. Zahirecilik de bu gibi tahılların ticaretini yapma işidir. Zahirenin ne demek olduğunu ve zahireciliğin ne olduğunu sizler için derledik.

Zahire Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Zahirecilik Ne Demek

Zahire, daha sonra kullanılmak üzere saklanan tahıl anlamındadır. Zahirecilik ise bulgur, mısır, arpa dışındaki tarım ürünlerinin ticaretini yapan kişilerdir. 

Haberin Devamı

Zahire Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Zahire, dilimizde sıkça kullanılan kelimelerden biri olması nedeniyle anlamı merak edilmektedir. Arapça kökenli bir kelime olan Zahire dilimize Arapça dilinden geçmiştir. Zahire kelimesinin TDK sözlük anlamı ise aşlık ya da gerektiği zaman kullanılmak üzere saklanan tahıl demektir. 

Zahirecilik Ne Demek?

Zahire kelimesinden türeyen zahirecilik ise mısır, arpa, buğday ve bulgur gibi bakliyatlarından dışında kalan tarım ürünlerini ticaretini yapmaktır. Zahireciler tarafından alım yapılacak olan tahılın miktarı belirlenir ve buna göre bir planlama yapılır. Aynı zamanda zahireciler çiftçilerden alınacak olan mısır, buğday, arpa gibi ürünlerin toptan satın alarak ödeme şartlarını da düzenlerler.