SözlükMadara Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Madara Olmak Ne Demek?

Madara Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Madara Olmak Ne Demek?

10.01.2022 - 14:13 | Son Güncellenme:

Madara sıkça kullanılıyor olması nedeniyle anlamı araştırılan kelimelerden biridir. Özellikle TDK sözlükte Madara kelimesinin ne anlama geldiği araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan Madara kelimesinin anlamını öğrenebilir ve istediğiniz zaman bu anlamlarda kullanabilirsiniz. Madara ne demek, TDK sözlük anlamı nedir merak edilen tüm detayları ile derledik.

Madara Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Madara Olmak Ne Demek

 Madara, Farsça kökenlidir ve Türkçemize Farsçadan geçmiştir. Madara, TDK sözlük anlamı olarak kötü ya da sevimsiz anlamlarına gelmektedir.

Haberin Devamı

 Madara Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Madara, TDK sözlük anlamının ne olduğu merak edilen kelimelerden biri olmaktadır. Bundan dolayı araştırılmakta ve kolayca öğrenilmektedir. Madara, Farsça bir kelimedir ve dilimize de Farsçadan geçmiştir.

 Madara kelimesi günlük hayatta sıkça karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden de anlamı merak edilir. Madara kelimesi sevimsiz ve kötü anlamlarına gelmektedir ve dilimizde de bu anlamlarda kullanılmaktadır.

 Madara Olmak Ne Demek?

 Madara olmak dilimizde yanlış ya da kötü şeyleri ortaya çıkararak utanılacak bir duruma düşmek, rezil olmak ya da utanmak anlamlarında sıkça kullanılan bir kelimedir.