GündemHatay'da Yılmaz Şahutoğlu, depremde kaybettiği eşi ve iki kızının adına okul yaptırdı

Hatay'da Yılmaz Şahutoğlu, depremde kaybettiği eşi ve iki kızının adına okul yaptırdı

04.09.2024 - 20:59 | Son Güncellenme:

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Dr. Yılmaz Şahutoğlu, depremde kaybettiği eşi ve çocuklarının adını yaşatmak üzere 550 öğrenci kapasitesine sahip 12 derslikli okul yaptırdı. Şahutoğlu'nun yaptırdığı Zeynep- Deniz- Cavide Şahutoğlu Ortaokulu, 2024- 2025 eğitim- öğretim yılında öğrenci kabul edecek.

Hatayda Yılmaz Şahutoğlu, depremde kaybettiği eşi ve iki kızının adına okul yaptırdı

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yıkıma uğrattığı İskenderun'daki Eda Apartmanı'nda eşi Cavide ve kızları Zeynep ve Deniz Şahutoğlu'nu kaybeden kentin tanınmış doktorlarından Yılmaz Şahutoğlu, ailesinin adını yaşatmak amacıyla 30 Ocak’ta temellerini attırdığı ortaokulunu, yeni eğitim- öğretim yılına yetiştirmeyi başardı. 550 öğrenci kapasitesine sahip olacak okulda 12 derslik, bir laboratuvar ve bir rehberlik odası bulunuyor. Ayrıca, okulun girişinde Atatürk Köşesi, geniş bir kütüphane ve Zeynep, Deniz ve Cavide Şahutoğlu’nun anılarının yaşatılacağı özel bir köşe de yer alacak.

Haberin Devamı

Hatayda Yılmaz Şahutoğlu, depremde kaybettiği eşi ve iki kızının adına okul yaptırdı

13 Eylül 2024 tarihinde resmi açılışı yapılacak olan okul binasını basın mensuplarına tanıtan Dr. Yılmaz Şahutoğlu, "Geleceğimiz olan öğrencilerimizin rahat ve konforlu bir ortamda eğitim görebilmeleri için her detayı titizlikle düşündük. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yazarlar