SözlükGeda Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Geda Kime Denir?

Geda Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Geda Kime Denir?

24.08.2022 - 16:19 | Son Güncellenme:

Geda kelimesinin dilenci anlamı bulunmaktadır. Eski bir kelime olduğundan, günümüzde çok az kullanıldığı görülmektedir. Farsça kökenli bir kelime olmakla birlikte divan şiirinde aşkın sıfatları arasında yer almaktadır. Peki, geda ne demek? Geda TDK sözlük anlamı nedir? Geda kime denir, sizler için tüm ayrıntıları araştırdık.

Geda Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Geda Kime Denir

Geda, güçsüz ve fakir anlamlara gelmektedir. Osmanlı döneminde ''sultana sultanlık, gedaya gedalık yakışır'' şeklinde deyim bulunmaktadır. Dilenci kelimesinin Farsça dilindeki karşılığı geda olmaktadır.

Haberin Devamı

Geda Ne Demek?

Geda kelimesinin dilenci anlamı ile birlikte yoksul ve fakir anlamları da kullanılmaktadır. Dildeki kelime artışıyla birlikte geda kelimesinin kullanımında bir azalma görülmektedir. Daha çok Türkçeyi sade bir şekilde konuşmayı sevenler, geda gibi Farsça kelimeleri tercih etmemektedir.

Geda TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Geda TDK sözlük anlamına bakıldığında, dilenci anlamına rastlanmaktadır. Yardıma muhtaç olduğu gerekçesiyle başkalarından yiyecek ve para isteyen kişilere geda denilmektedir.

Geda Kime Denir?

Geçimini başkalarından aldığı para ve yiyecekler ile sağlayan kişiler, geda olarak anılmaktadır. Gedaların yaygın yöntemleri arasında köşe başında bekleyerek yoldan geçenlerden para istemeleri bulunmaktadır.