SözlükAmak-I Hayal Nedir, Yazarı Kimdir? Amak-I Hayal Ne Anlatır?

Amak-I Hayal Nedir, Yazarı Kimdir? Amak-I Hayal Ne Anlatır?

05.09.2022 - 15:02 | Son Güncellenme:

Amak-ı Hayal, 2. Meşrutiyet devrinin önde gelen İslamcı fikir adamlarından olan Ahmed Hilmi'nin eseri olarak bilinmektedir. Amak-ı Hayal, Osmanlı toplumunda yeni yeni görülmeye başlanan materyalist görüşe karşı kaleme alınmış bir tez olarak görülmektedir. Peki, Amak-ı Hayal nedir? Amak-ı Hayal yazarı kimdir? Amak-ı Hayal ne anlatır, sizler için merak edilenleri derledik.

Amak-I Hayal Nedir, Yazarı Kimdir Amak-I Hayal Ne Anlatır

 Amak-ı Hayal, yazarı olan Ahmed Hilmi'nin fikirlerini açıkça ortaya koymaktadır. 1910 yılında yazılmış olan Amak-ı Hayal, tasavvuf edebiyatının en önemli eserleri arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

 Amak-ı Hayal Nedir?

 Vahdet-i vücut inancını anlatan Amak-ı Hayal, farklı dinlerin birçok unsurunu barındırmaktadır. Amak-ı Hayal, günümüz Türkçesine çevrilirken, Hayal Pınarları veya Hayalin Derinlikleri ifadesi kullanılmaktadır.

 Amak-ı Hayal Yazarı Kimdir?

 Amak-ı Hayal'in yazarı Şehbenderzade Filibeli Ahmed Hilmi olarak tanınmaktadır. Ahmed Hilmi, çağındaki maddeci düşünenleri yoğun biçimde eleştirmektedir. 

 Amak-ı Hayal Ne Anlatır?

 Amak-ı Hayal başkahraman olan Raci'nin hayata dair sorularını cevaplamak istemesini konu edinmektedir. Bu soruların neredeyse çoğu ontolojik sorular olmaktadır. Yazarın sahip olduğu fikirler, ''Manisa Tımarhanesi'' ve ''Raci'nin Hatıraları'' adlı iki ana başlık altında toplanmaktadır.