06.09.2022 - 16:45 | Son Güncellenme:
Mutfak alanında her konu ile ilgili olduğu bilinen diğer bir meslek grubu ise, sous chef olarak da bilinir. Aynı zamanda executive chefin yardımcısı olduğu da bilinir.
Sous Chef Nedir?
Yeme içme sektörü çok hızlı bir şekilde gelişip dönüştüğü sürece her yaştan gastronomi tutkununun ve gençlerin bu alanda kariyer yapma isteği de her geçen gün artıyor. Usta şeflerle çalışmak, popüler restoranların mutfaklarında görev almak, farklı yemek kültürlerini tanımak ya da kendi yemek mekanını açmak bu mesleğe gönül verenlerin hayallerini süsler. Ama hiçbir başarı bir anda kazanılamayacağı için bu sektörde de basamakları ağır ağır bir şekilde tırmanmak gerekir.
Sous Chef Kime Denir?
Sous Chef, profesyonel mutfaklarda yer alan executive cheft'en sonra gelen pozisyon olarak bilinir. Fransızcadan dilimize geçen sous chef, executive Chef'in de asistanı pozisyonunda görev yapıyor.
Sous Chef (Su Şefi) Ne İş Yapar?
Sous chefler, birinci şefin altında çalışır. Aynı zamanda, üst pozisyonlarının görevleri olarak da bilinen maliyet hesaplaması, menü hazırlama ve çalışanların koordinasyonları gibi çeşitli görevlerde onlara yardımcı olurlar. Aynı zamanda mutfakta gelişen tüm olayların raporlanmasını gerçekleştirerek mutfak ile diğer departmanlar arasında yaşanan iletişimi de sağlarlar.