EğitimRavza-İ Mutahhara Ne Demek? Ravza-İ Mutahhara'da Kimler Yatıyor?

Ravza-İ Mutahhara Ne Demek? Ravza-İ Mutahhara'da Kimler Yatıyor?

12.04.2022 - 16:47 | Son Güncellenme:

İslam dinine inanan Müslümanlar için kutsal kabul edilen yerlerden biri de Ravza-i Mutahhara olarak ifade edilmektedir. Ravza-i Mutahhara Müslümanlar Medine şehrinde yer almaktadır. Cennet bahçesi olarak da adlandırılan bu yer İslam dini peygamberi Hz. Muhammedin kabrinin olduğu yer olarak ifade edilmektedir. Peki, Ravza-i Mutahhara ne demek? Ravza-i Mutahhara'da kimler yatıyor? İşte, Müslümanların merak ettiği Ravza-i Mutahhara hakkında detayları derledik.

Ravza-İ Mutahhara Ne Demek Ravza-İ Mutahharada Kimler Yatıyor

Ravza-i Mutahhara, Mescid-i Nebevi'nin içinde bulunan özel bir alan olmaktadır. Burası Müslümanlar tarafından sıklıkla ziyaret edilen kutsal bir mekan olarak belirtilmektedir.

Ravza-i Mutahhara Ne Demek?

İslam dini peygamberi olan Hz. Muhammed'in kabri Medine şehrinde yer almaktadır. Bu şehirde bulunan Mescid-i Nebevi'nin içinde Hz. Muhammed'in mezarı bulunmaktadır. Ravza-i Mutahhara da Hz. Muhammed (sav)'in mezarından başlayarak minberine kadar olan özel bir bölüm olarak ifade edilmektedir. İslam alemi tarafından kutsal kabul edilen bu yer Hz. Muhammed (sav)'in kabrinin bulunduğu yer olmaktadır.

Ravza-i Mutahhara'da Kimler Yatıyor?

İslam dininin son peygamberi olan Hz. Muhammed 632 tarihinde Medine'de vefat etmiştir. Vefat ettiğinde 63 yaşında olan Hz. Muhammed (sav) 'in cenazesine çok sayıda Müslüman katılmıştır. Ravza-i Mutahhara cennet bahçesi anlamına gelmektedir. Ravza-i Mutahhara'da Hz. Muhammed (sav)'in kabrinden başka Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer'in kabirleri de bulunmaktadır. Hz. Muhammed (sav) vefat ettikten sonra Hz. Ebubekir ve Hz Ali kabrinin başından uzun süre ayrılmamışlardır.