EğitimPara Ağacı Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

Para Ağacı Çiçeği Nedir? Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir?

19.08.2021 - 16:35 | Son Güncellenme:

Farklı ve özel çiçek türleri arasında para ağacı çiçeği gelmektedir. Bu acil yetiştirmek ve bakımını yapmak isteyen birçok kişi bilgi almaya çalışıyor. Peki, para ağacı çiçeği nedir? Bakımı nasıl yapılır ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Para Ağacı Çiçeği Nedir Bakımı Nasıl Yapılır Ve Özellikleri Nelerdir

İsmi batıl bir inanca dayanan para ağacı çiçeği, özellikle 3 aydan fazla evlerde yaşadığında ağacın şans ve kısmet getirdiğine inanılır. Aynı zamanda pek çok kişinin yetiştirmek istediği önemli ve güzel çiçekler içerisinde yer alır.

Para Ağacı Çiçeği Nedir?

Para ağacı çiçeği aynı zamanda crassula olarak bilinmektedir. Yetiştirilmeye başlandığından yaklaşık olarak 4 yıl sonra çiçek vermeye başlayan bir bitki türüdür. O zamana kadar ise yeşil yapraklı bitkiler sınıfı içerisinde gelir. Ancak çok güzel bir çiçektir ve harika bir görüntü ortaya çıkar.

Para Ağacı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Para ağacı çiçeği çok fazla su isteyen bir bitki türü değildir. Bu sebepten dolayı yetiştirirken yaz ayları haftada iki defa ve kış ayları ise haftada bir defa sulamak yeterlidir. Aynı zamanda güneşi ve ışığı seven bir bitki olarak, mutlaka bu ışık alan bir noktada tutulmalıdır. Oda sıcaklığında tutulmalı ve bu sıcaklıkta yetiştirilmelidir.

Para Ağacı Çiçeği Özellikleri Nelerdir?

Para ağacı 15 metreye kadar uzayabilen özel çiçekler içerisinde gelir. Yaklaşık olarak 4 yıl boyunca yeşil yaprak halinde durur ve daha sonra çiçek açar. Yaprakları birkaç parçadan oluşur ve oldukça iridir. Gösterişli çiçeklerini gece açar ve aynı zamanda oldukça hoş bir kokuya sahiptir.