EğitimMarka Ne Demek? Marka Kavramı Tanımı Ve Örnekleri...

Marka Ne Demek? Marka Kavramı Tanımı Ve Örnekleri...

24.08.2022 - 17:11 | Son Güncellenme:

Soyut bir kavram olarak öne çıkan marka, firmaların ürün ve hizmetlerini diğer firmalarda ayrı olarak özel şekilde tanıtmış olduğu yapıdır. Her sektör kapsamında farklı işletmelerin kendine özgü bir markası bulunur. Marka kelimesi hakkında merak edilen detaylar.

Marka Ne Demek Marka Kavramı Tanımı Ve Örnekleri...

Firmaların kendi ürün ve hizmetlerine müşterisine aktarmış olduğu soyut kavram marka olarak ön plana çıkar. Aynı zamanda firmaların kurumsal ve saygın bir yapı oluşturmasına olanak tanıyan bir kavramdır. Bu bağlamda logo, sözcük veya farklı tasarımlar doğrultusunda görsel olarak hazırlanır ve kullanılır.

Marka Ne Demek?

Firmaların kurumsal yapısını oluşturan, kendi ürün ve hizmeti ne kendi ismini üzerinden tanıtma imkanı veren kavram marka olarak öne çıkar. Değişik görsellerde şekil ve yazı ile birlikte renkler üzerinden hazırlanır. Böylece akılda kalıcı bir etki yaratır ve düzenli olarak müşteriler ürün ve hizmetleri bu marka doğrultusunda satın alır.

Marka Kavramı Tanımı ve Örnekleri

Marka kavramı her firmanın kendine özgü logo veya yazı ile tasarım şekilde hazırladığı, ürün ve hizmetlerini bu yapı altında sunduğu kavramdır. Marka birçok değişik renk, yazı, tasarım ve simge ya da resim ile beraber tüm bunların bileşkesi doğrultusunda hazırlanır. Bazı firmalar kendi şirket isimlerinin yıllarını kullanarak özel logolar hazırlarlar. Aynı zamanda örneğin futbol kulüplerinin logoları marka olarak öne çıkar.