02.11.2021 - 01:29 | Son Güncellenme:
Mantarın, her kültür için sofrada ayrılan özel bir yeri vardır. Eşsiz lezzeti ile yemekleri zenginleştirir. Günümüzde mantar yetiştiriciliği ülkemizin Akdeniz kıyılarında sıkça yapılır.
Mantar Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?
Mantar, pek çok yemeği kendine özgü lezzeti ile zenginleştiren bir üründür. Üretimi için Akdeniz iklim koşullarını gerekmesi nedeni ile ülkemizde yetiştirilmesi oldukça kolay bir besindir. Mantar; İtalya, İspanya, Fransa ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz ülkelerinde doğal olarak yetişir. Bu nedenle de mantar yetiştiriciliği, ülkemizde uzun yıllardan beridir olan bir iş koludur.
Devlet Desteği ve Kazancı Hakkında Bilgiler
Mantar yetiştirmek, düşük sermayeye sahip olan kişiler ya da kendi işletmesini kurmak isteyen girişimciler için büyük bir fırsat kapısı haline geldi. Son dönemlerde popülerliğini arttıran kısa süre içinde ürün alınmasını sağlayan düşük sermayeli ama, kazancı da çok olan işler arasında yer alır. Devletin mantar yetiştiriciliği için verdiği pek çok destek bulunuyor. Bu desteklerden bazıları ise şunlardır;
Ziraat Bankası: Geleneksel yaygın bitkisel üretim konusu ile 2.500,000 TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı sunar. Bu kredinin geri ödeme vade süresi ise, 72 ay olarak uzatılabilir.
TKDK: Destek verdiği illerde %65 oranında hibe desteği sağlanır.
KOSGEB: Mantar yetiştiriciliği için nace kodları ile destek verir.