EğitimFumigasyon Nedir, Nasıl Yapılır? Fumigasyon Zararlı Mıdır?

Fumigasyon Nedir, Nasıl Yapılır? Fumigasyon Zararlı Mıdır?

18.02.2022 - 15:28 | Son Güncellenme:

Fumigasyon, böcekleri (bütün dönemlerinde) ve diğer zararlı etmenleri (nematod, bakteri, mantar gibi) öldürmek için kapalı bir ortamda, belirli bir ısıda ve miktarda gaz halinde kimyasal bir madde ( fumigant ) vermek ve belirli bir süre gazı bu ortamda tutma işlemine denir. Fumigasyon’da lider firma olan SUM İlaçlama sizlere fumigasyon ile ilgili tüm hizmetleri hakkıyla sunar. Fumigasyon nedir, nasıl yapılır sizler için derledik.

Fumigasyon Nedir, Nasıl Yapılır Fumigasyon Zararlı Mıdır

SUM ilaçlamanın fumigasyon hizmeti kapsamında vermiş olduğu hizmetler; Konteyner, Gıda, Ev, Palet, İhracatta gibi hizmetler de bunların başında gelir.

Haberin Devamı

 Fumigasyon Nedir?

 Fümigasyon, kapalı bir alanın içinde bulunan haşereleri zehirlemek ve boğmak için gazlı böcek ilacı ya da fumigantlarla bir alanı tamamen dolduran bir haşere kontrol yöntemi olarak bilinir. 

 Fumigasyon Nasıl Yapılır? 

 Fumigasyon işlemi, uluslararası standartlarda yapılması gereken çok önemli bir işlemdir. Bu işlemde kullanılacak olan kimyasalların miktarları dikkatli bir şekilde ayarlanmalıdır. Binalardaki (yapısal fümigasyon), tahıl, toprak ve zirai ürünlerdeki tüm zararlıları kontrol etmek için de sıkça kullanılır. Fumigasyon firmaları arasında en garanti ve en kapsamlı bir iş yapan firma olduğunu Sertifikalı Fumigasyon hizmeti sağlamasından da anlayabilirsiniz.

 Fumigasyon Zararlı Mıdır?

Haberin Devamı

Taşındıkları kaplarda ve uygulandıkları ortamda aşındırıcı bir etki yaparlar.

Patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı olmaları dezavantajlarıdır.

İnsanlar üzerinde yüksek oranda toksik etkide bulunurlar.

Canlı bitkilerde meydana gelen bozulmalara ve üretim materyallerinde (Tohum gibi) çimlenme kaybına yol açmaları bilinen dezavantajları arasında yer alır.