EğitimFowler Pozisyonu Nedir, Nasıl Verilir? Fewler Pozisyonu Kimlere Verilir?

Fowler Pozisyonu Nedir, Nasıl Verilir? Fewler Pozisyonu Kimlere Verilir?

12.09.2022 - 16:49 | Son Güncellenme:

Fowler, hastaların oturma pozisyonlarından biridir. Fowler pozisyonda oturan hastalar dik oturuyor demektir. Hastaların kendilerine uygun pozisyonda oturmaları tedavi ve iyileşme sürecini etkilediği için önemlidir. Fowler pozisyonu nedir ve nasıl verilir ayrıntıları ile derledik.

Fowler Pozisyonu Nedir, Nasıl Verilir Fewler Pozisyonu Kimlere Verilir

Fowler pozisyonu dik bir pozisyon olduğundan genellikle sırt ve bel sorunu yaşayan hastalara verilir. Bu kişiler dik oturarak daha sağlıklı olurlar.

Fowler Pozisyonu Nedir, Nasıl Verilir?

Fowler pozisyonu bir hasta oturma pozisyonudur. Özellikle sürekli oturmak zorunda olan hastaların rahat etmesi ve kendilerine göre bir pozisyonda oturması oldukça önemlidir. Bu pozisyonlar genellikle doktor tarafından belirtilir ve bu şekilde oturmaları istenir. Fowler pozisyon hastaların tam dik oturması durumudur. Eğer hasta dik oturuyorsa fowler pozisyonda oturuyor demektir. Bunun eğimli pozisyonlarında yarı fowler ya da düşük fowler oturuş da mümkündür.

Fewler Pozisyonu Kimlere Verilir?

Fewler pozisyon oturma pozisyonu olarak bilinmektedir. Bu pozisyon bir oturma pozisyonudur ve bunun bir kuralı vardır. Genelde hastalar yatağın içinde bu şekilde oturmaktadır. Hastanede kalan hastaların fewler pozisyonda yatarlar. Hasta eğer tam dik oturuyorsa bu durumda fowler pozisyonda oturuyorum demektir. Eğer 45 ya da 60 derece açı ile oturuyorsa yarı (semi) fowler, 30 derece açı ile oturuyorsa da düşük fowler pozisyonunda oturuyordur. Her hastanın oturma pozisyonu farklı olduğundan bunu hemşireler ya da doktorlar belirleyebilir. Bu sayede hangi hasta hangi pozisyonda daha rahat edecekse bu pozisyonda oturmaları sağlanmış olur.