EğitimDinin Temel Gayesi Nedir? Dinin Temel Konuları...

Dinin Temel Gayesi Nedir? Dinin Temel Konuları...

02.06.2022 - 13:16 | Son Güncellenme:

Dinin temel gayesi insanların barış ve huzur içinde yaşamasını sağlamaktır. Allah'ın tek olduğu ve tek yaratıcı olduğu da dinin temel gayeleri arasındadır. Dine göre herkesin yaşama hakkı vardır ve bu hakkı insanların elinden Allah dışında hiç kimse alamaz. Dinin temel gayesinin ne olduğu ile beraber dinin temel konularını sizler için derledik.

Dinin Temel Gayesi Nedir Dinin Temel Konuları...

 Dinin temel gayesi neslin, aklın, malın ve dinin korunmasını sağlamak ve bunu insanlara anlatmaktır. Dinin temel gayesi arasında insanların beraber ve mutluluk içinde yaşaması da vardır. 

Haberin Devamı

 Dinin Temel Gayesi Nedir?

 Dinin temel gayesi Allah'ın tek olduğunu ve tek yaratıcı olduğunu göstermektir. İnsanların huzur ve barış içinde yaşaması gerektiğini anlatmak da dinin temel gayeleri arasındadır. Bunların için din, can, akıl, nesil, mal ve sağlığın korunması da bulunur. İslam dini açıklamış olduğu emir ve yasakları bu amaçlar doğrultusunda belirlenmiştir. İnsanların ahlaklı bir yaşam sürmesi ve diğer insanlar ile barış içinde olması gerektiği söylenmiştir. İslam dinin temel gayelerinden biri de hukuki düzenlemeler ve ahlaki yasalardır. 

 Dinin Temel Konuları

 Dinin temel gayesi insanların dünya üzerinde yaşadıkları süre boyunca mutlu yaşamasını sağlamaktır. İslam dini kişilerin haklarını daha anne karnındayken korumaya başlar. İslam dinince insanların hayatları kutsaldır ve bunu sonlandırmaya ya da almaya kimsenin yetkisi yoktur. Neslin korunması, aklın korunması, malın korunması ve dinin korunması da dinin temel konuları arasında yer alır.

Yazarlar