07.02.2022 - 01:43 | Son Güncellenme:
Özellikle çevrenin temizlenmesi noktasında günümüzde biyoremediasyon yöntemi kullanılmaktadır. Bu yöntem oldukça etkili olması ile beraber, özel işlemler dahilinde ele alınır ve uygulanır. Ancak çevrenin etkin bir şekilde temizlenmesi konusunda önemli bir yere sahiptir.
Biyoremediasyon Nedir, Ne İşe Yarar?
Bir çevre kirleticisinin mikroorganizmalar vasıtasıyla uzaklaştırılma işlemi biyoremediasyon olarak bilinir. Özellikle bakteri ve fungus türleri kullanılması ile birlikte, çevredeki kirleticiler önemli oranda ortadan kaldırılır. Böylece herhangi bir mekan veya alan üzerinden çevre çok daha temiz hale gelir. Bu konuda biyoremediasyon canları tercih ederken insan ve hayvanlara zarar vermeyecek mikroorganizmalar değerlendirilir.
Biyoremediasyonda Hangi Yöntemler Kullanılır?
Biyoremediasyon yöntemi kullanırken genel olarak belli başlı bazı mikroorganizmalar ele alınır. Bu organizmalar özel olarak kullanılır. Böylece kullanım ile beraber çevre kirleticileri ortadan kaldırılır. Özellikle fungus ve bakteri türlerinin bu konuda daha fazla kullanıldığını ifade etmek mümkün. Toprağa hava ve besin pompalamak suretiyle mikroorganizmaların çalışması sağlanır. Aynı zamanda farklı teknolojik sistemler ile beraber teknik yöntemler bu konuda ele alınır. Sonuç olarak günümüzde birçok farklı alandaki çevrenin temizlenmesi konusunda mikroorganizmalardan yararlanılır. Oldukça önemli bir teknik yöntem olarak kullanım noktasında ön plana çıkar.