03.03.2021 - 13:36 | Son Güncellenme:
Bilinçli bir tüketici, etiketin ötesine bakan kişidir. Satın aldıkları şirket hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen alıcılardır.
Bilinçli Tüketici Nedir?
'Bilinçli tüketicilik', 'bilinçli yaşam tarzı' ve 'bilinçli yaşam', sürdürülebilirlikle ilgili hemen hemen her anlatıda yer alan nispeten yeni ifadelerdir. Tüketiciler, tüketiciliğin dünya üzerindeki olumsuz etkilerinden bazılarıyla mücadele etmeye çalışırken, satın aldıkları şeyler konusunda daha bilinçli hale geliyorlar.
Temel olarak, bilinçli tüketicilik, satın alma sürecinde yapılan seçimlere daha derine odaklanır. Örneğin, tüketiciler artık sadece görünüşünü beğendikleri bir tişörtü istemiyor. Bunun yerine, nerede üretildiğini ve işçilere yaşama ücreti ödenip ödenmediğini bilmek istiyorlar. Çalışma koşullarının güvenli olduğunu ve fabrikanın aşırı emisyon üretmediğini bilmek istiyorlar.
Bilinçli Tüketici Nasıl Olunur, Başlıca Davranışları Nelerdir?
Bilinçli tüketicilik, sürdürülebilir seçimler yoluyla tüketiciliği dengelemeyi veya mevcut tüketim alışkanlıklarının olumsuz yönlerini ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Tüketicinin satın alma gücü, bir kaldıraç taktiği haline gelir. Örneğin, zararlı toksinler veya gübrelerle üretilen ürünler yerine gezegen için daha iyi olan ürünleri satın almayı tercih edebilirler. Bilinçli bir tüketici olmak için.
Minimalizmi mümkün olduğunca hayatınıza dahil edin. Gerekli ve gereksiz satın alımlar arasında ayrım yapın. Günlük ürünleri ararken, nasıl üretildiklerini ve tüm yaşam döngüsü etkilerini göz önünde bulundurun.
Gezegeni ve üzerinde yaşayanları ön planda tutan şirketlerden satın almayı seçin,
Doğal malzemeler ve malzemelerle yapılmış toprak dostu ürünleri satın alın,
Zulümsüz (hayvanlar üzerinde denenmeyen), plastik içermeyen banyo malzemeleri ve kozmetikler satın alın,
Uçak yolculuğunu sınırlayın ve minibüs, bisiklet, tren ve toplu taşıma kullanarak ve mümkünse elektrikli araçlara yönelin,
Sıfır atık prosedürünü hayata geçirin,
Tek kullanımlık plastik kullanımını ortadan kaldırın ve bunun yerine yeniden kullanılabilir ürünlere geçin,
Mümkün olduğunca ikinci el satın alın,
Her zaman kağıt ve plastiği geri dönüştürün.