30.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:
Köy-Koop İzmir Birliği ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliği kapsamında, 10 il 10 kooperatiften 100 kadın mutfak şovunda ürünleri tanıtma imkanı buldu. İyi, adil, temiz ve sağlıklı gıdanın önemine vurgu yapan Soyer, “İyi, adil, temiz gıdayı üretmek ve tüketici ile buluşturmak çok önemli. Kooperatifçilikte biz hep şunu söylüyoruz, sizin bu ortaklığınız çocuklarınıza kalacak miras. Biz gastronomi konusunda şef değiliz,okulunu da okumadık ama sofraya gelen yemeğin tarladan başladığını biliyoruz” dedi. Soysal da, “Kooperatiflerde kadın ortaklar ve üreticilerle tanışmam 5 yıl öncesine gidiyor. Ürünlerini gönderdiler, anlatır mısınız dediler. O gün bugündür kadınların, kadın üreticilerin tutkunuyum ve sevdalısıyım. Kadın varsa hayat vardır” diye konuştu. Dinç ise, “Sizlere yemek yapmaktan, toprak anadan elde edilen enginarı size sunmaktan çok mutluyum” ifadelerini kullandı.