EgeDışsatımcı için seferberlik

Dışsatımcı için seferberlik

26.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Dışsatımcı için seferberlik

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’e, Rusya’ya dışsatımda yaşanan sorunları ve ürünlerin gümrükte uzun süre bekletilip, bozulma riskiyle karşı karşıya kaldığını anlatan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, sorunların çözümü için destek istedi. Destek talebi sonrası, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den randevu alan Şengül, Türkiye genelindeki yaş meyve sebze birliklerini bakanla bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Ankara’daki ziyarette sorunları Bakan Pakdemirli’ye aktardıklarını ve çözüm için söz aldıklarını belirten Uçak, “Bakanımız Rus mevkidaşı ile temasa geçeceğini, tarım ürünleri ihracatında yaşanan sorunların çözümü için Rusya’ya gideceğini belirti” dedi. Uçak, Bakan Bekir Pakdemirli ile AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’e teşekkür etti.


Pakdemirli İzmir ’de

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bergama’da bakanlık hibeli, Süt Kardeşler Büyükbaş Hayvancılık İşletmesi’ni ziyaret edecek. İlk ürünün hasat edilebileceği Agrobay Seracılık’ta incelemelerde bulunacak. 14.30’da Tepekule Kongre Merkezi’nde 2018/19 zeytin rekolte tahmini açıklamasına katılacak. Ardından İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı’nda meclis üyeleriyle bir araya gelecek. Saat 18.00’de de Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’nde Buca İlçe Danışma Toplantısı’na katılacak.