R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

Bu hafta 2 Ekim'de Terazi burcunda Güneş tutuluyor. Bu tutulma psikolojik açıdan arınma, temizlenme ve sonlanmalar getirebilir. Bu koşullar altında kendimizi daha hassas ve huzursuz hissedebiliriz. Özellikle ilişkiler alanında dengeleri korumak pek kolay olmayabilir. Haftanın ilk günlerinde sıkışmışlık hissedebiliriz. Haftanın ikinci yarısında ilişkilerimizde bizi bağlayan sorumluluklar olabilir. Bu dönemde duygusal açıdan kışkırtıcı olabilecek durumlar karşısında daha sakin ve uzun vadeli düşünebilmeliyiz.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

29 Eylül Pazar Öğle sonrasında detaylarla daha fazla ilgilenebilirsiniz. Pratik çözümler arıyoruz.

30 Eylül Pazartesi Bugünlerde kapanmakta, bitmekte olan koşullar var. Kendimizi daha endişeli hissedebiliriz.

1 Ekim Salı Tutulma öncesinde kimi zaman kontrol edemediğimiz durumlar söz konusu olabilir. Yenilenmeye ihtiyaç hissediyoruz.

2 Ekim Çarşamba Bugün gerçekleşen güneş tutulması biz de psikolojik açıdan daha düşünceli kılıyor.

3 Ekim Perşembe Aşkta ve ilişkilerde kendimizi değişim içinde hissedebiliriz. Bitmekte olan şeyler var.

4 Ekim Cuma Ay yanan yolda ilerlerken tartışmalı konularda daha sakin davranmaya çalışmalıyız.

5 Ekim Cumartesi Aşkta ve yakın ilişkilerde yoğun ve duygusal açıdan daha derin bir tavır içindeyiz. Sezgilerimiz öne çıkıyor.

Haftalık Yorumlar

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bu dönemde evlilikte, ilişkilerde ve genel olarak karşılıklı konularda hassas dengeler olabilir. Eşinizle ilgili konuları daha sakin şekilde ele almaya çalışmalısınız. Evde ve ailevi konularda sürtüşmeli durumlar yaşanabilir. Bu alanda daha dengeli kalmaya çalışmalısınız. Haftanın ilk yarısında koşullar test edici olabilir.2 Ekim'deki güneş tutulması ilişkilerinize değişim getirmekti. Bu dönemde ortaklardan gelen imkanlar ve destekler de sizi yakından ilgilendiriyor. Yılın bu döneminde pek çok konuda muhasebe yapmaktasınız.

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu hafta 2 Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması özellikle çalışma koşullarınızı, iş hayatınızı ve aynı zamanda sağlık ve düzen konularını yakından ilgilendiriyor. Çalışma ortamındaki ilişkilere daha fazla özen göstermelisiniz. Ayrıca bu dönemde yakın çevrenizdekiler ve kardeşlerle ilgili konular da sizi hassas kılabilir. Haftanın ilk yarısındaki

Haberin Devamı

koşullar sabırlı olmayı gerektiriyor. Tutulma ile beraber para durumunuz ve harcamalarınız üzerinde de daha fazla çaba sarf etmek isteyebilirsiniz. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bu hafta 2 Ekim’de Terazi burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması özellikle aşk hayatınızı, sevdiklerinizle ilgili konuları ve kendinizi göstermek istediğiniz alanları öne çıkarıyor. Bugünlerde çocuklarla ilgili konular ya da risk aldığınız spekülatif alanlarda daha dikkatli ve özenli olmalısınız. Yine bu dönemde kendinizi gösterme ihtiyacıyla ortaya çıkmak isteyebilirsiniz. Ancak aşkta tutarsızlıklar gündeme gelebilir. Bu dönemde kişisel alanda yeni adımlar atmak ve fırsatları kullanmak mümkün.

Haberin Devamı

YENGEÇ Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Bu hafta Terazi burcunda gerçekleşen Güneş tutulması özellikle dikkatinizi kendi iç dünyanıza, evinize ve ailenize yönelik konulara çekiyor. Bu dönemde evde ve ailevi konularda daha yapıcı ve sakin bir tavır izlemeye çalışmalısınız. Sizi duygusal açıdan tetikleyen konular var. Pek çok konuda girişimci de olabilirsiniz. Ancak gizli kalan konular ya da tam olarak anlamakta zorluk çektiğiniz durumlar nedeniyle yanlış değerlendirmeler de yapabilirsiniz. Aşkta ise daha tutkulu ve heyecan verici koşullar dikkat çekiyor.

ASLAN Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Yılın bu döneminde gelecek plan ve beklentilerinizi yeniden gözden geçirmeniz faydalı olacak. Bu hafta Terazi burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması sizi sosyal alanda, yakım çevrenizde, kardeşlerle ilgili konularda daha hassas kılabilir. Bu alanlarda kopmalar ya da bitişler sonlaanmalar gündeme gelebilir. Ayrıca bu dönemde sizi ailevi konularda aşırı hassas kılan koşullara da dikkat etmelisiniz. Önümüzdeki günlerde yakın çevrenizdeki gelişmeler, konuşmalar ve diyaloglar daha sakin bir şekilde ele alınmalı. 

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bu hafta 2 Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması özellikle iş ve para durumunuzla ilgili bazı hassasiyetleri ve değişiklikleri gündeme getiriyor. Kendi kaynaklarınızı kullanmak yönünde daha fazla şey yapmak zorunda kalabilirsiniz. Eşinizin ya da ortağınızın para durumu ile ilgili de uğraşlar gündeme gelebilir. Bu dönemde gelecek yönündeki hedeflerinizi planlarınızı değiştirmek durumunda kalabilirsiniz. Yakın çevrenizde daha fazla hareket ve yenilenme dikkat çekiyor. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bu hafta 2 Ekim'de burcunuzda gerçekleşecek olan Güneş tutulması şahsi alanda önemli farkındalıklar ve muhasebeler getirmekte. Bu dönemde düşüncelerinizi ortaya koyma yönünde bazı engellerle karşılaşabilirsiniz. Duygusal açıdan kışkırtıcı durumlara karşı daha sakin ve dengeli olmaya çalışmalısınız. Aynı zamanda geçmişi geride bırakma konusunda yeni adımlar atmak isteyeceksiniz. Haftanın ilk yarısında sabırlı ve iyimser olmaya çalışın. Ayrıca bu dönemde ortak kazançlar ve işbirlikleri üzerinde daha çok durabilirsiniz.

AKREP Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu hafta 2 Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması kurduğunuz ilişkileri ve bu ilişkilerden kaynaklanan hassasiyetleri öne çıkarıyor. Bu dönemde arınma gerektiren konular, bitişler ve sonlanmalar gündeme gelmekte. Aşk gezegeni Venüs burcunuzda ilerlerken sizi daha derin ve tutkulu kılıyor. Ayrıca bu dönemde kendi düşüncelerinizi ifade etme yönünde de oldukça kararlı davranmak durumundasınız. Gizli kalan şeylere ve tam olarak göremediğiniz durumlara karşı sağ duyunuzu kullanmaya çalışın.

YAY Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu hafta 2 Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması gelecek planlarınızı beklentilerinizi değiştirmenizi, yenilemenize neden olabilir. Gruplar, sosyal konular ve arkadaşlıklar içinde çaba sarf etmeniz gerekiyor. Özellikle ortaklı işler ve finansal alanda sizi bağlayan konular yüzünden bazı çatışmalar gündeme gelebilir. Ailevi konularda ya da miras gibi paylaşımlı işler içinde daha yapıcı olmaya çalışmalısınız. Aşkta ve mutluluk aradığınız konularda gizli kalan şeyler yüzünden kendinizi huzursuz hissedebilirsiniz. Bu dönemde karşılıklı konularda kontrol pek elinizde olmayabilir.

OĞLAK Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu hafta 2 Ekim'de Terazi burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması özellikle toplum önündeki yerinizi, işinizi ve mesleki konuları daha hassas hale getiriyor. Bu alanlarda bazı bitişler, değişiklikler gündeme gelebilir. Bu değişiklikler her ne kadar endişeye yol açsa da kendinizi daha fazla yenilemeye çalışmalısınız. Ayrıca karşıt durumlar, mahkemeler ya da evlilikte gündeme gelen tartışmalı konuları da daha sakin ve dengeli bir şekilde ele almaya çalışmalısınız. Bu dönemde gelecek yönünde ortaklık kurmak için daha fazla çaba sarf edebilirsiniz.

SAKA Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bu hafta Terazi burcunda gerçekleşecek olan Güneş tutulması sizi yeni insanlar, yabancılar ve uzaklarla ilgili konularda daha aktif kılabilir. Eğitim, medya ve yabancıların olduğu konularda daha çok çaba içinde olabilirsiniz. Bu dönemde çalışma hayatınızda, üstünüzde stres uyandıran durumlar var. Bu nedenle sağlık ve düzeninize daha fazla özen göstermeniz faydalı olacak. 2 Ekim'deki tutulma aynı zamanda kendi yaratıcılığınızı ortaya koyma yönünde sizi daha fazla öne çıkmaya hazırlıyor. Bu fırsatları daha iyi kullanmalısınız. 

BALIK Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu hafta Terazi’de gerçekleşecek olan Güneş tutulması özellikle ortaklı işlerde, borç alacak ilişkilerinde ya da miras gibi paylaşımlı konular içinde bazı bitişler ve sonlandırmaları işaret edebilir. Finansal konuları ve kazançlarınızı doğru bir şekilde değerlendirmeye ve kullanmaya çalışmalısınız. Yine bu dönemde ev ve ailenizi ilgilendiren konuları da ele almak durumundasınız. Bu dönemde uzaklarla ilgili konular ya da yolculuklar size yeni ve daha olumlu tecrübeler kazandırabilir. Ancak aşkta ve çocuklarla ilgili konularda bazı tartışmalı durumlar ya da huzursuzluklar da söz konusu olabilir.