EgeDeniz salyası kapladı

Deniz salyası kapladı

19.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

ÇANAKKALE Boğazı’nda balıkçıların kabusu haline gelen ve halk arasında ‘deniz salyası’ olarak da bilinen müsilaj, 3 gün kuvvetli esen rüzgarla dağıldı.

Deniz salyası kapladı

Ancak rüzgarın etkisini kaybetmesi ve denizin durgunlaşmasıyla müsilaj boğazın geniş bir kesimini yeniden kapladı. ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Büyükateş, müsilaj üzerinde rüzgar hareketlerinin etkisinin görüldüğünü söyledi, “Ama bu kez müsilaj çok durmayacaktır. Çünkü hava bir süre sonra ısınacak” dedi.
Kentte ağ ile balık avcılığı yapan Davut Avcı, deniz salyasının lodosun etkisiyle Sarıçay’a girdiğini söyleyerek, “Daha önceden böyle bir pislik görmedik. Belirli zamanlarda oluyordu. Denize bıraktığımız ağlar çamur olarak çıkıyor. Ağlara balık vurmuyor. Olta balıkçıları denize attığı oltalar çamurla kaplanıyor” diye konuştu.

KEŞFETYENİ
14 Şubat'ta aşkını ilan etmişti! Ne zaman sevgili oldukları ortaya çıktı
14 Şubat'ta aşkını ilan etmişti! Ne zaman sevgili oldukları ortaya çıktı

Cadde | 27.04.2025 - 07:55

Yarışma bittikten sonra aşkını ilan eden Semihcan, Sancakay Ilım ile ne zaman sevgili olduklarını açıkladı.