Dünya Yığılmış cesetler kamyon kasasından çıktı! Önce video yayıldı, sonra kan donduran ihbar geldi

Yığılmış cesetler kamyon kasasından çıktı! Önce video yayıldı, sonra kan donduran ihbar geldi

05.07.2024 - 13:06 | Son Güncellenme:

İlk önce tüyler ürperten video sosyal medyada yayıldı. Kayıtta bir kamyonun kasasına yığılmış cesetler dikkat çekiyordu. Hemen ardından gelen ihbar korkunç görüntüleri doğruladı. Hızla bölgeye giden yetkilileri tırmanan şiddet sarmalının son halkası bekliyordu.

Yığılmış cesetler kamyon kasasından çıktı Önce video yayıldı, sonra kan donduran ihbar geldi

Eyalet başsavcısına göre, Meksika'nın güneyindeki Chiapas eyaletinde, Guatemala sınırına yakın ve son yıllarda tırmanan suç şiddetinden en çok etkilenen bölgelerden olan La Concordia kasabasında terk edilmiş bir kamyonda 19 ceset bulundu.

Haberin Devamı

ÖNCE VİDEO, SONRA KAN DONDURAN İHBAR

Yığılmış cesetler kamyon kasasından çıktı Önce video yayıldı, sonra kan donduran ihbar geldi

Cesetler, kötü şöhretli Sinaloa Karteli üyesi olduklarını söyleyen tetikçilerin sosyal medyada dolaşıma giren tüyler ürpertici cinayet videosunun ardından ortaya çıktı. Yerel yetkililer, öldürülen kişilerden en az altısının Guatemala vatandaşı olduğunu bildirdi. Yetkililer ayrıca, cesetlerin hepsinin koyu renkli giysiler giydiğini ve mühimmat içeren taktik yelekler giydiğini kaydetti.

Cesetlerin çoğu bir damperli kamyonun kasasında bulundu. On dört kişinin kurşunla vurularak öldürüldüğü kaydediliyor. İki kişi koltuklarda bulunurken, kamyonun yanında iki ceset daha vardı ve aracın yaklaşık 100 kilometre uzağında bir ceset daha yatıyordu.

Sosyal medyada paylaşılan tüyler ürperten videoda, damperli bir kamyonun içine atılmış cesetler görülüyordu yanı sıra, öldürülenlerin silah taşıdığı da dikkat çekiyordu. Videonun sosyal medyada yayılmasından bir gün sonra, vatandaşlardan biri yolu kapatan bir kamyonun içinde çok sayıda ölü olduğu konusunda ihbarda bulundu.

Haberin Devamı

KARTELLERİN SAVAŞI

Yığılmış cesetler kamyon kasasından çıktı Önce video yayıldı, sonra kan donduran ihbar geldi

Yetkililerin raporunda, fail olduğu iddia edilen kişilerin kendilerini Sinaloa Karteli üyeleri olarak tanımladıkları vurgulanıyor. Bu bağlamda, ön araştırmalar iki suç grubu arasında bir çatışmaya işaret ediyor.

Yetkililerin raporunda, "İlk soruşturmalar, Sinaloa Karteli'nin suç grupları ile söz konusu sınır bölgesinde suç kontrolü için mücadele eden yukarıda adı geçen Chiapas ve Guatemala Karteli (CCyG) arasında bir çatışma olduğunu gösteriyor" ifadesine yer verildi. Chiapas Başsavcılığı, soruşturma başlattı.

İlk haberler olay yerinde 30 kişinin öldürüldüğünü belirtiyordu, ancak devam eden soruşturma kapsamında 19 kişinin hayatını kaybettiği tespit edildi. 

Karteller göçmen ve uyuşturucu kaçakçılığı için kazançlı rotaların kontrolü için mücadele ederken Chiapas'ta şiddet tırmanıyor. Sinaloa Karteli ve Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG), geçen Ocak ayında yüzlerce kişinin evlerini terk etmek zorunda kalmasına yol açarak bölgenin hakimiyeti için savaşa girdi.