Dünyaİsrail'in Bekaa saldırısına füze yağmuruyla misilleme! İran medyası: Tel Aviv bıçak altında

İsrail'in Bekaa saldırısına füze yağmuruyla misilleme! İran medyası: Tel Aviv bıçak altında

20.08.2024 - 14:16 | Son Güncellenme:

İsrail savaş uçaklarının 100 km derinlikteki bombardımanını, sabah saatlerinde Hizbullah'ın roket sağanağı izledi. Lübnan televizyonu misillemenin önünün açıldığını bildirirken, İran medyasında Hamas'ın yeni bir stratejiye geçtiği yorumları var. İsrail'de rehine yakınları eylemlerine devam etti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ni kan gölüne çevirdiği savaşta 320'inci güne girilirken, ateşkes beklentilerinin yanı sıra çatışma çemberinin giderek genişlediği göze çarpıyor.

HİZBULLAH 4 MENSUBUNUN ÖLDÜĞÜNÜ DUYURDU

Hizbullah Hareketi, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine yönelik düzenlediği hava saldırısında 4 mensubunun öldürüldüğünü duyurdu.

Hizbullah, resmi Telegram hesabından yaptığı açıklamada, yeni kayıpları hakkında bilgi verdi.

Açıklamada, Ayta eş-Şaab beldesinden Raid Ali Hattab, El-Halusiyye beldesinden Ziyad Muhammed Kaşmer, En-Nebatiyye şehrinden Ali Ahmed Dekmak ve Sur kentinden Muhammed Gazi Şahin'in hayatını kaybettiği belirtildi.

Son olayla birlikte İsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda ölen Hizbullah mensubu sayısı 421'e yükseldi.

İSRAİL EVİ HEDEF ALDI

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 320 gündür devam ederken ordunun Gazze'nin kuzeyine yönelik saldırısında Cibaliya'nın Tel ez-Zater bölgesinde bulunan el-Hatip ailesinin evi bombaların hedefi oldu. Saldırıda 8 Filistinlinin yaralandığı bildirilirken evden yaralı çocukların çıkartıldığı anlar görüntülendi.

İSRAİL'İN LÜBNAN'IN GÜNEYİNE DÜZENLEDİĞİ HAVA SALDIRILARINDA 4 KİŞİ ÖLDÜ

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in ülkenin güneyine düzenlediği hava saldırıları sonucu 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 6 kişinin yaralandığını duyurdu.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberinde İsrail savaş uçaklarının Ed-Dahira köyüne iki hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da İsrail'in Dahira'ya hava saldırılarında 4 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Bakanlıktan yapılan diğer açıklamada ise İsrail'e ait insansız hava aracının Nakura beldesi çevresindeki Vadi Hamul bölgesine düzenlediği saldırıda bir kişinin yaralandığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail ordusunun, yaralıya tıbbi müdahalede bulunmak üzere harekete geçen 3 sağlık görevlisini de doğrudan hedef alması sonucu 3 kişinin orta derecede yaralandığı ve içinde bulundukları ambulansın ciddi hasar gördüğü kaydedildi.

Bakanlığın açıklamasında, saldırıda yaralanan 4 kişinin tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Haberin Devamı
BLINKEN KATAR'DA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası ve ateşkes mutabakatının gelecek günlerde sağlanması gerektiğini belirterek, İsrail'in Gazze Şeridi'nde uzun süreli işgaline karşı olduklarını söyledi.

'ESİRLER İSRAİL'İN SALDIRISINDA YANGINDA ÖLDÜ'

Yediot Ahronot gazetesinin haberinde, "Han Yunus kentinde cesetleri bulunan 6 İsrailli esirin ölüm sebebine ilişkin ön değerlendirme, esirlerin tutuldukları tünelde İsrail ordusunun saldırısı sonucu çıkan yangında gazdan boğularak öldüklerini gösteriyor." ifadelerine yer verildi.

İsrailli esirlerin yaklaşık 6 ay önce düzenlenen bir saldırı sırasında hayatlarını kaybettiğine dikkat çekilen haberde, bölgede bulunan bulguların bu değerlendirmeyi güçlendirdiği ve adli tıp kurumu incelemesinin devam ettiği belirtildi.

İsrail ordusunun esirlerin bulunduğu tünelin yakınındaki bir noktayı hedef aldığı ve saldırı sonucu meydana gelen yangından çıkan dumanın tünele dolduğu kaydedildi.

Tünelde İsrailli esirlere ait cesetlerin yanı sıra ellerinde kalaşnikof tipi tüfekler olan Hamas mensuplarına ait cesetlerin de bulunduğu, cesetlerde herhangi bir yaralanma izine rastlanmadığı aktarıldı.

PAZAR KATLİAMININ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

İsrail'in, Gazze Şeridi'nde yer alan Deir el-Balah’ta bulunan pazar yerine düzenlediği dron saldırısına dair güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

9 kişinin hayatını kaybettiği vahşete ait görüntülerde, saldırı bölgesinde çok sayıda sivilin olduğu görüldü.

Haberin Devamı
BATI KUDÜS'TE EYLEM

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde esir tutulan 6 İsraillinin cesedini çıkardıklarını duyurmasının ardından, Batı Kudüs'teki Yafa Caddesi'nde toplanan bir grup, İsrailli esirlerin geri getirilmesi talebiyle eylem düzenledi. Ellerini ve gözlerini bağlayarak susma eylemi yapan İsrailliler, hayatını kaybeden 6 İsraillinin fotoğraflarını taşıyarak savaşın sona ermesini talep etti.

 

LÜBNAN'DAN İSRAİL'E FÜZE VE İHA SALDIRISI

Lübnan topraklarından İsrail'in kuzeyine 40 füze ve çok sayıda insansız havacı (İHA) ile saldırı düzenlendiği bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyine 40 füze fırlatıldığı belirtildi.

Ordu açıklamasında akşam saatlerinde çok sayıda İHA'nın Lübnan topraklarından İsrail'in kuzeyine gönderildiği aktarıldı.

Hava savunma sistemlerinin İHA'ların bazılarını düşürdüğü, bazı İHA'ların ise Golan Tepelerine düştüğü ifade edildi.

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada ise İsrail ordusuna ait 2 askeri karargahın hava saldırısıyla hedef alındığı kaydedildi.

Açıklamada, saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

SAVUNMA BAKANLIĞI ÖNÜNDE DİKKAT ÇEKEN YAZI

CNN TÜRK muhabiri Emrah Çakmak, Tel Aviv'de son gelişmeleri aktardı. Emrah Çakmak, "Bu akşam burada bir eylem gerçekleşti. Şu anda bu yolda Savunma Bakanlığı'nın önündeki yolda eylemler yapılıyordu. Burada rehinelerin adları teker teker yazıldı ve savunma bakanlığının bunu personellerinin, kim geçiyorsa geçsin görmelerini istiyorlar. Artık bu rehinelere ulaşmak istiyoruz diyorlar. Akşam saatlerinde bir eylem yaptılar. Cumartesi günlerine biz alışmıştık. İlk defa ansızın bir eylem yaptılar. Polis de buna hazırlıklı değildi. Buraya geldiler ve eylemleri gerçekleştirdikten sonra yola rehinelerin adını yazdılar. Netanyahu'ya çağrı yapıyorlar." dedi.

Haberin Devamı