Dünya'Kıyamet' gibi! Plajda kabus, istila ettiler

'Kıyamet' gibi! Plajda kabus, istila ettiler

30.07.2024 - 07:25 | Son Güncellenme:

Tatilciler sahilde deniz kum ve güneş eşliğinde rüya gibi bir günün tadını çıkarıyordu. Ta ki, dev sürü aniden kıyamet alametlerinden fırlamışçasına belirip plajı istila edene dek.

Tüyler ürperten görüntülerde, devasa bir yusufçuk sürüsünün ABD'nin Rhode Island eyaletinde bulunan bir plajda geçtiğimiz hafta sonu belirdiği anları yakalandı. İngiliz basını yaşananların kutsal kitaplarda anlatılan felaketleri hatırlattığı yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

SAHİLİN TADINI ÇIKARIRKEN BELİRDİLER

Kıyamet gibi Plajda kabus, istila ettiler

Tatilciler güneş, kum ve denizin tadını çıkartırken asla hayal dahi edemeyecekleri istilayla karşı karşıya kaldı. Devasa böcek sürüsü, bir anda sahilde belirdi. Şemsiyelerin ve şezlongların arasından hızla uçarak insanların yüzlerinin ve bacaklarının arasından vızıldamaya başladı.

'YUSUFÇUK KIYAMETİ'

Sıra dışı olaya tanıklık eden Stephanie Martin yerel basına, "Güzel bir günün tadını çıkarıyordum ta ki yusufçuk kıyametinin ıstırabını çekene kadar" dedi. Bazı tatilciler siper almak için çömeldi diğerleriyse arabalarına gitmek için çaresizce kaçıştı.

İngiliz medyası, sürüdeki yusufçukların sayısının milyarlara ulaşabileceğini ve grupların radar sistemleri tarafından tespit edilebilecek kadar büyük olabileceğini yazıyor.

Haberin Devamı

Yusufçuklar sivrisinekler ve diğer sinek türleriyle besleniyor ancak sinek kuşları gibi daha küçük memelileri avladıkları da bilinmekte. İnsanlar için ise tehlike oluşturmadıkları kaydediliyor.