DünyaGazze'de şu anda neler oluyor?

Gazze'de şu anda neler oluyor?

18.10.2024 - 10:45 | Son Güncellenme:

Filistinli haber ajansı, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın ölümünün ardından İsrail'in gece boyunca yeni bir saldırı dalgası başlattığını bildirdi. IPC raporu ise son koşulları ortaya koydu...

Gazzede şu anda neler oluyor

Hamas lideri Yahya Sinvar'ın Gazze'de rastgele bir çatışma sonucu öldürülmesinin ardından, İsrail Başbakanı Binyamin Netahyahu 'savaşın daha bitmediği' yönünde bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Filistinli Wafa haber ajansı, dün gece boyunca İsrail'in Gazze'deki sivil yerleşim yerlerine yönelik hava saldırılarını artırdığını bildirdi. Haberde, Filistin Kızılay Derneği'nin (PRCS) Gazze'nin kuzeydoğusundaki En Nasr sokağındaki bir evden yaralı çocukların çıkarıldığını söyledi. Gazze'nin kuzeydoğusundaki Vadi al-Aryes bölgesinde ise İsrail askerleri tarafından ateş edilerek vuran iki Filistinli hayatını kaybetti.

Tel al-Hava bölgesindeki Ebu Mazen yakınlarındaki bir eve isabet eden bombalar çok sayıda insanı yaraladı.

Gazze'nin merkezindeki saldırılarda yaralanan 12 yaşındaki Abdul Rahman El-Dalu, yaşamını yitirdi. İsrail hava saldırıları Eş-Şati mülteci kampını hedef aldı. Gazze'de dün sivillerin sığındığı Birleşmiş Milletler bünyesindeki bir okulu bombalaması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 28 Filistinli hayatını kaybetti, 160 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

IPC: AÇLIĞA TERK EDİLDİLER

Birleşmiş Milletler (BM) desteğiyle kurulan Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC), Al Jazeera'nin haberine göre bugün yayınlanan yeni raporunda Gazze nüfusunun %96'sının, başka bir deyişle iki milyon insanın daimi gıda güvenliği sorunuyla karşı karşıya olduğunu bildirdi. Yaklaşık 745 bin kişi için ise bu durum acil durumdayken, nüfusun en az %22'sinin 5'inci aşama olarak kabul edilen felaket seviyesinde açlıkla karşı karşıya olduğu kaydedildi.