DünyaABD Savunma Bakanı'ndan Gazze açıklaması: Rolümüz olabilir

ABD Savunma Bakanı'ndan Gazze açıklaması: Rolümüz olabilir

18.10.2024 - 17:44 | Son Güncellenme:

ABD Savunma Bakanı Austin, ABD'nin Gazze'yi istikrara kavuşturmada "muhtemelen" bir rolü olabileceğini, "bir çeşit ateşkes sağlayarak, bölgeyi istikrara kavuşturmakta gerekli adımları atacaklarını" söyledi.

ABD Savunma Bakanından Gazze açıklaması: Rolümüz olabilir

 

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, 18 Ekim'de Belçika'nın Brüksel kentindeki NATO karargahında kapanış basın toplantısı düzenledi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Cuma günü yaptığı açıklamada, İsrail ile savaş sona erdikten sonra ABD'nin Gazze'deki istikrarı sağlama çabalarında "muhtemelen" bir rol oynayabileceğini, ancak bunun bölgedeki müttefiklerle birlikte tanımlanması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

"BİR ÇEŞİT ATEŞKES..."

Austin, “Gazze'deki herhangi bir tür istikrar çabalarına katılıp katılmayacağımız konusunda, bunun birçok ülkenin katkısını gerektireceğini düşünüyorum, umarım bölgedeki ülkeler bu konuda adım atar,” derken şöyle devam etti: "ABD'nin de bunda bir rolü olabilir. Bunun ne olacağı ve nasıl şekilleneceği konusunda, müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte çalışmamız gerekecek." Austin, ilk adımın “bir çeşit ateşkes sağlamak” ve ardından “bölgeyi istikrara kavuşturmak için gerekli adımları atmak” olduğunu söyledi.