UşakDev tarhana kazanı festival alanında

Dev tarhana kazanı festival alanında

17.07.2024 - 11:41 | Son Güncellenme:

Dev tarhana kazanı festival alanında

Dev tarhana kazanı festival alanında

UŞAK, (DHA)-UŞAK Belediyesi, Uluslararası Tarhana Festivali, kapsamında Guinness Rekorlar Kitabına girmek için tonluk kazan içerisinde tarhana pişirecek. 3 gün sürecek festival kapsamı öncesinde, Konya'da yaptırılan 31 bin 800 litrelik kazan şehre getirildi.

Haberin Devamı

Uşak Uluslararası Tarhana Festivali, 19-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Hazırlıkları süren festivalde dev kazanda tarhana pişirilerek rekor denemesi yapılacak. Belediye tarafından özel olarak Konya'da yatırılan yaklaşık 2,5 metre yüksekliğinde ve 4,70 metre çapındaki, 31 bin 800 litrelik dev kazan Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi'ne getirildi. Ayrıca bu devasa kazanı kullanan aşçıların rahat hareket edebilmeleri için de bir platform yaptırıldı. 18 günde 15 kişinin çalışarak yaptığı kazanı festival alanına yerleştirmek için 13x13 metre ebatlarında ve 100 ton ağırlığı taşıyabilecek betondan bir zemin hazırlandı. Aşçılar için yapılan platform ve dev kazanın toplamda 7 metrelik yer kaplayacağı alanda; geriye kalan 6 metrelik bölüme çorbanın malzemelerinin yerleştirileceği belirtildi.Festivalin ikinci gününde, 30 aşçı Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için dev kazanda tarhana çorbasının yapımına başlayacak. Dev kazanda pişecek çorbayı kaynatabilmek için ise 6 adet dev sanayi tüpü kullanılacak.

Haberin Devamı

'İDDİALIYIZ. GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GİRECEĞİZ'

Festival alanına giderek dev kazanı yerinde inceleyen Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, "İlkler şehrimizde ilk defa düzenlenecek olan Uluslararası tarhana festivalimiz için özel olarak hazırlamış olduğumuz 31 bin 800 litre kapasitesine sahip kazanımız bugün itibarıyla Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi'nde yerini aldı. Devasa büyüklükteki kazan sayesinde Guinness Rekorlar Kitabına girerek Uşak tarhanasının dünya çapında tanınmasını sağlamış olacağız. Guinness rekorlar kitabında şu an 26 bin litre ile en yüksek rekor Hollanda'ya ait. Biz iddialıyız 20 Temmuz Cumartesi günü ilk denememizi yaparak 31 bin 800 litre ile Guinness rekorlar kitabına gireceğiz. Biz bu çorbayı birlik ve beraberlik içerisinde iş birliğiyle kaynatacağız. Tarhanayı Uşaktaki çok değerli üreticilerimizden, suyunu ise bizim can suyumuz olan Murat Dağı'ndan alacağız. Tüm vatandaşlarımızı tarhanamızı kaynatmaya davet ediyorum" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI