Çıtırtısını komÅŸunuz duyacak! Börek yaparken yufkanın arasına ve üstüne mutlaka sürün
Çayın yanına, misafirlerinize ikram edebileceğiniz çıtır çıtır börek tarifi ile karşınızdayız. O kadar çıtır ki sesini neredeyse komşunuz duyacak. Yufka açma derdi olmadan hazır yufka ile yapılan bu börek hem pratik hem de lezzetli. Ancak böreğin çıtır çıtır olmasının püf noktası var. Yufkanın arasına ve üstüne süreceğiniz o sos…
Çay saatlerinizde misafirlerinizi büyüleyecek, çıtır çıtır bir börek tarifiyle karşınızdayız. Bu pratik ve lezzetli tarif, hazır yufka kullanarak yufka açma derdini ortadan kaldırıyor. İçine katacağınız özel sos ve yöntemle böreğinizi o kadar çıtır hale getireceksiniz ki, sesini neredeyse komşularınız bile duyacak. Çay saatlerinizde damaklarınızı çatlatan o böreğin püf noktası…
PÃœF NOKTASI SOSUNDA
BöreÄŸinizin çıtır çıtır olmasını istiyorsanız yufka arasına ve üzerine sos sürmek oldukça önemli. Klasik soslardan farklı olan bu sos böreÄŸinizin çıtır çıtır olmasını saÄŸlıyor. Yarım su bardağı tereyağı, 1 su bardağı sıvı yaÄŸ, 1 su bardağı süt, 1 adet yumurta ile sos yapıyoruz.ÂYufkanın arasına ve son olarak üstüne sürüyoruz.
Peynirli Çıtır Tepsi Böreği Tarifi
Malzemeler
5 adet yufka
1 kutu böreklik peynir
İsteğe göre maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
(Peynir tuzlu ise tuza gerek olmayacak.)
Böreğin Sosu İçin:
Yarım su bardağı tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
YAPILIÅžI
Öncelikle böreğin sosunu hazırlıyoruz. Tereyağı, sıvı yağı, süt ve yumurtayı çelik bir tencerede karıştırarak hafifçe ısıtıyoruz. Isıtırken karışımın kaynamamasına dikkat ederek içerisindeki yumurta pişmesini engelliyoruz.
Sosu hazırladıktan sonra böreğin iç harcını yapmak için peyniri rendeliyoruz. İsteğe bağlı olarak maydanozu doğrayıp, pul biber ve karabiberi de ekleyerek harcı karıştırıyoruz.Yağladığımız tepsiye bir yufka koyuyoruz ve üzerine hazırladığımız sostan sürüyoruz. Ardından bir kat daha yufka serip iç harçtan koyuyoruz. Böreği bir kat sos bir kat iç harç şeklinde sıralayarak devam ediyoruz.
İşlem bittikten sonra böreği dilimlere ayırıyoruz. 5. yufkanın üzerine kalan sosu sürüp, tereyağlı bir dokunuş ekliyoruz. İsteğe bağlı olarak çörek otu veya susam serpiştiriyoruz.
Hazırladığımız böreği 200 derece önceden ısıtılmış fırında, üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Ancak altının da iyi bir şekilde pişmesine dikkat ediyoruz.
Sıcak servis yaparak, böreğin çıtır çıtır lezzetini doyasıya yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Â
Â