Kışın yiyebileceğiniz en hafif tatlı: Ayva tatlısı tarifi
Ayvanın kendisini, reçelini sevmeyenlerin bayılayacağı bir tarifi sizinle paylaşıyoruz. Yapımı çok pratik olan ayva tatlısı tarifini mutlaka deneyin. İşte Pasta Şefi Didar Yanar'ın ayva tatlısı tarifi...
Malzemeler
6 adet ayva
680 gr toz şeker
200 gr kaymak
5 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
50 gr ceviz içi
800 gr su
Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?
1. adım: Ayvanın kabuklarını temizleyip ortadan ikiye bölün. Çekirdeğini çıkarın.
2. adım: Ocaktaki ayvalara kabukları, çekirdeğini ve toz şekeri ilave edin.
3. adım: Üzerine 200 gr su, tarçın, karanfil ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.
4. adım: Kaynadıktan sonra 2 saat kısık ateşte rengi kırmızı olana kadar pişirin.
5. adım: Soğuyunca suyuyla beraber servis edebilirsiniz.
Son adım: Üzerine kaymak ve ceviz koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.