Pastaneden alınmış gibi oluyor! Kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi
Tuzlu kurabiyeler, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İçten içe kıyır kıyır, dışı hafifçe çıtır çıtır olacak şekilde hazırlanan bu lezzetli atıştırmalıklar, pastaneden alınmış gibi bir tat sunuyor. İşte evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, pastane kalitesinde kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi…
Tuzlu kurabiye, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Misafirliklerde, acil durumlarda veya sadece aniden canınız tatlı bir şey çektiğinde başvurulan kurtarıcı bir tariftir. Aynı zamanda düğünlerden pikniklere kadar geniş bir yelpazede popülerdir. Pastanelerde içeri girdiğinizde burnunuzda hemen hissettiğiniz o mis gibi kokusuyla bilinen tuzlu kurabiye, çocukluktan gelen bir lezzetin yanı sıra çay keyfinin de vazgeçilmezidir.
Gelin, pastanelerdeki o nefis tuzlu kurabiyelerin sırlarını evimizde nasıl yakalayabileceğimizi öğrenelim.
TUZLU KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Yapılışı:
Yumuşamış tereyağını bir yoğurma kabına alın ve üzerine sıvı yağı ekleyin. Ardından 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak), şeker, tuz, sirke ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Elenmiş unu azar azar ilave ederek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hazırlanan hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile yaklaşık yarım santim kalınlığında açın. Eğer hamurun tamamını açmak zor geliyorsa, önce yarısını açıp diğer yarıya aynı işlemi uygulayabilirsiniz. Hamurun kalınlığı önemli, ne çok ince ne de çok kalın olmalı.
İstediğiniz şekilde kurabiye kalıpları veya elinizle şekiller vererek, yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve çörek otu ile susamı serpin.
170 derece önceden ısıtılmış fırında, kurabiyeler kızarana kadar kontrollü bir şekilde 20-25 dakika pişirin.