R.Hakan Kırkoğlu

R.Hakan Kırkoğlu

pembenar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÖZELLİKLE YÜKSELEN BURCUNUZU OKUMALISINIZ

İkizler burcundaki gergin dolunayın ardından bu hafta hem daha dikkatli hem de esnek davranmalıyız. İletişimde, sözlerimizde, hareket ve içinde yabancıların olabileceği konularda gerginlikler yaşanabilir. Karmaşık, puslu ve riskli bir dönemden geçiyoruz. 14’ü civarında uyanık davranmak, gerçeklerden uzaklaşmamak büyük önem taşıyor. Olaylara daha ciddi ve sorumlu gözle bakmaya başlıyoruz. 16’sı civarında iş ortamında daha fazla gayret ve en elimizden gelenin en iyisini yapmak için çaba içerisinde olabiliriz. Detaylardan çok şey öğrenebiliriz.

Haberin Devamı

AY TAKVİMİ

Hangi gün nelere önem verelim ?

11 Aralık Pazar

Aile içinde hassasiyetler ve yorucu olabilecek durumlar gündeme gelebilir.

12 Aralık Pazartesi

Düşüncelerimizi ortaya koyma konusunda daha kararlı bir tavır içinde olacağız.

13 Aralık Salı

Enerjimizi düşürebilecek gecikmeler, engeller gündeme gelebilir.

14 Aralık Çarşamba

Hayal gücümüzden yararlanabiliriz ancak koşullar çok değişken de olabilir.

15 Aralık Perşembe

Özellikle öğle saatlerinde acele etmeyelim. Aksiliklerle karşılaşabiliriz.

16 Aralık Cuma

Bugün işte en iyisini yapmak çabası içindeyiz. Hizmet ve düzen konularını önem kazanıyor.

17 Aralık Cumartesi

İlişkilerimizde, karşılıklı konularda dengeleri daha iyi yönetmeye çalışmalıyız.

 Haftalık Yorumlar 

KOÇ Ateş + Öncü (21 Mart- 20 Nisan)

Bugünlerde hedefleriniz, sorumluluk içeren konular öne çıkmaya başlıyor. Sorumluluklar ve iş alanında daha çok şey yapmak durumundasınız. Aynı zamanda yakın çevrenizde hareketlilik ve düşüncelerinizi meşgul eden pek çok durum var. Ziyaretlerde, yolculuklarda daha dikkatli olmaya bakın. 12’si civarında kendinizi ortaya koymak ve kişiliğinizi göstermeniz için fırsatlar var. Daha iyi değerlendirmeye bakın. 14’ü civarı uzaklarla ilgili işlerde kafa karıştırabilir. 16’sında da detaylara, uğraşlara özen göstermek gerekecek. 

BOĞA Toprak + Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Bu dönemde yeni insanlarla temas, hareket ve düşüncelerinizi daha sistemli şekilde toparlayacağınız bir çaba içindesiniz. Diğer yandan masraflar, harcamalar ve finansal açıdan sizi meşgul eden, bazen endişeye sevk eden durumlar da dikkat çekiyor. 12’si civarında eve, ailenize yönelik bir konuda çaba ve kararlılık gösterebilirsiniz. 14’ünde daha uyanık olmalı, özellikle finansal konularda hayalci olmamaya dikkat etmelisiniz. 16’sı civarında severek yaptığınız yaratıcı bir alanda ve aşkta daha enerjik ve inandırıcı olabilirsiniz. 

İKİZLER Hava + Değişken (21 Mayıs – 21 Haziran)

Bugünlerde kritik gelişmeler özellikle nasıl tepki vereceğinize göre şekillenebilir. Güneş karşıt burcunuzda ilerlerken son altı aydır gündemde olan konularda bazı sonuçlar, değerlendirmeler ortaya çıkıyor. Karşılıklı konular da önemli. Sorumluluklar açısından sizi meşgul eden konulara özen göstereceksiniz. 12’si civarında ziyaretler, konuşmalar size bazı değişiklikler getirebilir. 14’ü civarında daha özenli olmaya bakın. 16’sı civarında da evinizle, ailenizle ilgili konularda daha fazla çaba ve eylem içinde olabilirsiniz.

Haberin Devamı

YENGEÇ  Su + Öncü (22 Haziran – 22 Temmuz)

Yıl sonu yaklaşırken, işleriniz daha hızlı ve yoğun bir tempo gösteriyor. Bu dönemde düzen, sağlık ve çaba gerektiren konulara daha çok zaman ayırdığınızı anlatıyor. Aynı zamanda ilişkiler, ortaklıklar ve karşılıklı konularda da yeni koşullar var. 12’si civarında yeteneklerinizi ortaya koyma yönünde kendinize daha çok güvenmelisiniz. Ancak 14’ü civarında işte daha etkin ve dikkatli olmaya bakın. 16’sında çok fazla konuşma, görüşme ve düşüncelerinizi organize etmenizi gerektiren durumlarla karşılaşabilirsiniz.

ASLAN   Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Bu dönemde Yay burcundaki Güneş kendinizi yaratıcı şekilde ortaya koyabileceğinizi anlatıyor. Ancak iş ve çalışma koşullarında da sizi daha çok hızlandıran, meşgul kılan yeni durumlar ortaya çıkmakta. Bu dönemde gruplar içinde daha dengeli olmaya çalışmalısınız. 12’si civarında şahsi alanda ilerleme ve kendinizi daha fazla anlatma imkanı bulabilirsiniz. 14’ünde maddi alanda daha uyanık olmaya dikkat edin. 16’sı civarında da iş ve nakit durumunuzu ilgilendiren konularda daha fazla şey başarmak için çaba içindesiniz. 

Haberin Devamı

BAŞAK Toprak + Değişken (24 Ağustos – 23 Eylül)

Bugünlerde acele karar vermemek ve düşüncelerinizde daha sakin olabilmek çok önemli. Aynı anda birden fazla işle uğraşmak durumunda olabilirsiniz. Hem iş hem de eve yönelik konular sizi hareketli kılıyor. Ayrıca yaratıcı alanda da ortaya koyabileceğiniz şeyler var. 12’si civarında kendinizi biraz kısıtlanmış hissedebilirsiniz. 14’ünde başkalarına bağlı olan konular belirsizliklere, hayallere yol açabilir. 16’sı civarında karşılıklı konular, evlilik ya da yakın arkadaşlıklarda etkilere açıksınız ancak yeni bir tutum da ortaya koyabilirsiniz. 

TERAZİ Hava + Öncü (24 Eylül – 23 Ekim)

Bugünlerde yakın çevrenizde olan değişikliklere çok daha duyarlı olabilirsiniz. Görüşmeler yanında, ailevi konuları, eve yönelik uğraşları ilgilendiren durumlar da dikkat çekmekte. Uzaklarla ilgili konular da sizi hareketlendirebilir. 12’si civarında gruplar, arkadaşlıklar içinde daha çok şey yapma ve koşulları iyileştirmeye çalışmanız mümkün. Ancak 14’ünde çalışma ortamında ve düzen gerektiren konularda daha uyanık olmalısınız. 16’sı civarında ise tam olarak netleştiremediğiniz konular, hassasiyetler sizi daha stresli kılabilir.

AKREP    Su + Sabit (24 Ekim – 22 Kasım)

Bu dönemde paranızı, nakit durumunuzu ve kaynaklarınızı ilgilendiren konularda daha sakin düşünmeye özen göstermelisiniz. Finansal açıdan bağlayıcı nedenler, kimi zaman endişeye yol açan durumlar olabilir. Düşüncelerinizde daha sistemli olabilirsiniz. 12’si civarında işte yenilikler ve kendinizi daha çok gösterebileceğiniz fırsatlar elde edebilirsiniz. 14’ünde harcamalara dikkat edin, yanıltıcı durumlar olabilir. 16’sı civarında hedefleriniz, ümitleriniz yönünde daha dikkatli ve gayretli şekilde değişikliklere gidebilirsiniz. 

YAY     Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)

Bu dönemde Güneş burcunuzda ilerlerken bir dizi yenilik yapmak ve dümende kalmak zor olmayacak. Ancak karşılıklı konular, ilişkilerinizi ilgilendiren alanda daha sakin ve dengeli kalmaya çalışmalısınız. İş ve paranızı ilgilendiren konularda yeni planlar dikkat çekiyor. 12’si civarında uzaklarla ilgili bir iş ya da kendinizi gösterebileceğiniz bir imkan gündeme gelebilir. 14’ünde ailevi konularda daha uyanık olmaya dikkat edin. 16’sı civarında da özellikle sorumluluklar ve çabalarınız yönünde daha fazla şey yapma hedefindesiniz. 

OĞLAK Toprak + Öncü  (22 Aralık – 20 Ocak)

Bu dönemde burcunuza ilerleyen Merkür ve Venüs yeteneklerinizi daha iyi kullanabileceğinizi gösteriyor. İletişim alanında bir hareketlenme var. Ancak yine de bu dönemde düzen, sağlık ve çalışma konularına daha fazla özen göstermeniz gerekebilir. Kimi zaman kontrol dışı durumlar gerginlik yaratıyor da olabilir. 12’si civarında duygusal açıdan önemsediğiniz konularda hassasiyetler var. 14’ün de konuşmalarınızda daha gerçekçi olmaya çalışın. 16’sı civarında daha etkin ve çalışkan olabileceğiniz imkanlar bulabilirsiniz. 

SAKA    Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)

Bugünlerde gruplar, arkadaşlıklar ve sosyal ortamlar içinde kendinizi daha hareketli bulabilirsiniz. Ancak aşkta ve özel hayatınızda daha sakin ve dengeli kalmaya çalışmanız yararlı olacak. Bu dönemde tam olarak göremediğiniz, kimi zaman size gizli kalan, ancak psikolojinizi etkileyebilecek durumlar gündeme gelebilir. 12’si civarında karşılıklı konulara özen göstermelisiniz. 14’ünde özellikle maddi konularda daha dikkatli olmak gerekebilir. 16’sı civarında da ortaklı bir iş daha fazla huzursuzluk getiriyor olabilir. 

BALIK     Su + Değişken (20 Şubat – 20 Mart)

Bu dönemde işinizle, sorumluluklarınızla ilgili konularda daha fazla dikkat çekebileceğiniz fırsatlar var. Ancak yine de karşıtlıklara dikkat edin. Son zamanlarda ev ve ailevi konularda da yüzleşmeniz gereken durumlar yaşanmış olabilir. Daha istikrarlı davranmaya çalışmalısınız. 12’si civarında iş ortamınız, düzen ve sağlığınızla ilgili olabilecek çabalar içinde olabilirsiniz. 14’ünde ayaklarınızı yere daha sıkı basmaya çalışmalısınız. Bu dönemde değişen çok şey var. 16’sında karşılıklı bir konu, görüşme için çaba sarfedebilirsiniz.