15.04.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:
Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı Medya ve Halkla İlişkiler Müdürü Rauf Gerz’in açıklamasını kısaltarak aktarıyorum:
"Haberin hazırlanması sırasında muhabir Sn. Fehim Genç tarafından şirketimizle herhangi bir temas kurulmamasına karşın, Türkiye’nin uluslararası trafiğe açık 19’uncu, İstanbul’un 2’nci havaalanı olarak önemli bir misyonu üstlenen havaalanımızın adı ekonomik verimsizlik nedeniyle kapatılan havaalanları arasında sayılmış, hatta ve hatta ‘Sabiha Gökçen Can Çekişiyor’ arabaşlığıyla talihsiz bir biçimde öne çıkarılmıştır. Aynı haberde havaalanımızın iki fotoğrafı kullanılmıştır."
"Ödenek bekleyen yatırımlarla Sabiha Gökçen Havaalanı arasında bu haber vasıtasıyla kurulan ilişkinin nasıl bir haber etiğine dayandığı, hangi kamu yararına hizmet ettiği, amaç sadece bilgilendirme ise ‘can çekişme’ yargısına ulaşmak için hangi bilgiden yararlanıldığı bütünüyle tartışma konusudur."
"Milliyet gibi Türk basınının duyarlı, önemli ve önder bir gazetesinin böyle tartışmalı bir habere sayfalarında yer vermiş olması, ticari hedeflerimizi gerçekleştirmeye çalıştığımız, turizm sezonuna hazırlandığımız bir dönemde bizi fazlasıyla üzmüştür."
Fehim Genç’in yanıtı: "Bu, bizim üçüncü - uzman - kişiden aldığımız ve aynen yansıttığımız görüşler. Yapılan araştırmada, bu haberde de yer aldığı gibi, 4.400 atıl projeden söz ediliyor. Yıllardan beri sürüncemede kalan yatırımların yıl bazında verilen ödeneklerle çok uzun sürelerde tamamlanacağına işaret eden bir haber bu. Araştırmayı yapan kişi de örnek olarak günümüzde yolcu trafiğine kapalı olan Sabiha Gökçen Havaalanı’nı gösterdi. Resimleri de bu nedenle seçtik. 4.400 tane projeden söz edilen bir haberde, üstelik doğrudan hedef alınmayan ve üzerinde odaklanmayan bir tarafı arama ihtiyacını duymadım."