Siyaset'Umut masası çare masası'

'Umut masası çare masası'

19.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, altı muhalefet partisinin yuvarlak masada buluşmasına yönelik eleştirilere, "Bu masa bir umut masası. Geleceği inşa etme masası. Ahlatlıbel zirvesini tarih yazacak" dedi.

Umut masası çare masası

ANKARA Milliyet - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı, soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

O MASADA TÜRKİYE VAR: Altı liderin bir araya gelmesi gerçek anlamda demokrasinin bu ülkeye gelmesidir. Aslında o masada Türkiye vardı. Her görüşten insan vardı. Çok güçlü bir bildiri de yayınladık. Bu masa bir umut masası, geleceği inşa etme masası.  Bugün Ahlatlıbel zirvesinin önemi yeteri kadar belki kavranamayabilir ama tarih bunu yazacaktır.

BUNLAR ELEŞTİRİ Mİ?: (MHP liderinin 'masanın tek ayağı var', Cumhurbaşkanı'nın 'HDP çıldırıyor' değerlendirmeleri) Allah aşkına bunlar eleştiri mi? Ne söyleyeceklerini bilmiyorlar. Eleştirecekler ama ne diyecekler? Masanın ayakları. Masanın dört ayağı değil de on dört ayağı olsa ne fark eder?

OLAY ERDOĞAN OLAYI DEĞİL: (Hedefiniz Erdoğan’ı yıkmak, Cumhur İttifakı'nı parçalamak mı?) Hayır. Olay Erdoğan olayı değil. Olay Türkiye olayı. Erdoğan bir kişi, bugün var, yarın yok; ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti bakidir. Biz devletin bölgesinde, dünyada güçlenmesini, üretim zincirlerini büyütmesini, bütün bunları demokrasi içinde yapmasını, düşünce, din ve vicdan özgürlüğünün, yargının bağımsız olmasını istiyoruz.

Haberin Devamı

ÇARE MASASI: O kadar büyük haksızlıklar oldu ki bu ülkenin Ana Muhalefet Partisinin Genel Başkanı olarak Adalet Yürüyüşü yapmak zorunda kaldım. Bu ülkede gerçekten de adalet yok. Bu masanın özü adalettir. O masa bir çaredir, çare masasıdır aslında.

‘Hiçbir partiyi yok sayamayız’

TALEP YOK: (Masa daha genişler mi?) O masanın etrafında oturan kişiler yeni aktörlerin masanın etrafına oturup oturmamasına karar verirler. Ama gördüğümüz kadarıyla kendi adıma konuşayım şu anda öyle bir talep yok. HDP zaten ayrı bir ittifak kuruyor. Üçüncü bir ittifak oluşturuyor. Ben de şunu söyledim zaten; biz HDP’yi de, masada olmayan diğer siyasi partileri de yok sayamayız. Biz her siyasi partiye saygı gösteriyoruz.

RAFTAN DEMOKRASİYİ İNDİRECEĞİZ (Toplantı tarihi neden 28 Şubat?): Geçmiş 28 Şubat’ta demokrasi rafa kaldırılmıştı. Bu 28 Şubat’ta ne olacak, raftan demokrasiyi indireceğiz. Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz, yeni bir yol haritası çiziyoruz aslında.

Haberin Devamı

Babacan kız istedi, Kılıçdaroğlu verdi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan önceki akşam DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Rojhat Ölmez’in söz kesme törenine eşleriyle birlikte katıldılar. Törende Babacan, Ölmez adına, Aslıhan Yorulmaz’ı Kılıçdaroğlu’ndan istedi. Yorulmaz Ailesi’nin komşusu olan Kılıçdaroğlu da “Kızımızı evladımıza veriyoruz” diyerek, gençlerin sözünü kesti. Böylece Kılıçdaroğlu ve Babacan dolaylı da olsa “dünür” haline geldi.