EkonomiRoketsan'dan 'PUSU'! SAHA EXPO'ya damga vurdular

Roketsan'dan 'PUSU'! SAHA EXPO'ya damga vurdular

22.10.2024 - 20:45 | Son Güncellenme:

Roketsan'ın geliştirdiği Roketsan Pusu, LG-155 lazer güdümlü topçu mühimmatı ve lazer güdümlü orta menzilli tanksavar füze sistemi L-OMTAS ilk kez sergilendi. Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, tanıtılan 3 ürün ile ilgili önemli bilgiler verdi. Detaylar haberimizde...

Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul'un düzenlediği SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı başladı.

Haberin Devamı

Roketsan'ın geliştirdiği Roketsan Pusu, LG-155 lazer güdümlü topçu mühimmatı ve lazer güdümlü orta menzilli tanksavar füze sistemi L-OMTAS, ilk kez Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı SAHA EXPO'da sergilendi.

Roketsandan PUSU SAHA EXPOya damga vurdular

Bu sene SAHA EXPO'ya özellikle uluslararası katılımın çok yoğun olduğunu belirten Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, birçok delegasyonun Roketsan standını ve diğer savunma sanayisi şirketlerini ziyaret ettiklerini söyledi.

Roketsandan PUSU SAHA EXPOya damga vurdular

PUSU

SAHA EXPO'da bu yıl ilk kez tanıtılan ürünlerden olan PUSU, L-OMTAS ve LG-155 ile ilgili konuşan İkinci, "PUSU, kamyon üstü güdümlü mühimmat atan sistemimiz. PUSU aslında asimetrik savaş ortamında özellikle hareketli alandaki kuvvetlerimiz için güdümlü mühimmat fırlatan bir platform olarak maliyet etkin bir çözüm oluşturuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de şu anda envanterinde olan ürünlerden bir tanesi.

Haberin Devamı

Roketsandan PUSU SAHA EXPOya damga vurdular

L-OMTAS

İkinci ürünümüz ise Roketsan'ın en önemli ürünleri arasında yer alan tanksavar ailesinin yeni bir üyesi olan lazer güdümlü tanksavar füzemiz L-OMTAS. Orta menzilli tanksavar füzelerimizin lazer güdümlü olan versiyonu. L-OMTAS da hem maliyet etkin hem de 5,5 kilometreye kadar etkin vuruş kabiliyeti sunuyor." diye konuştu.

Roketsandan PUSU SAHA EXPOya damga vurdular

LG-155

Lazer güdümlü 155'lik mühimmatlarını da fuarda görücüye çıkardıklarını belirten İkinci, "Bu ürünü, özellikle topçu birliklerinin 155'lik mühimmatlarının güdümsüz olanlarının yerine sahada maliyet etkin bir şekilde nokta hedef vurma kabiliyetini kazandıracak bir ürün olarak envanterimize kazandıracağız." dedi.

İkinci, Türk Kara Kuvvetleri'nin en önemli vurucu gücü obüsler için geliştirdikleri LG-155 lazer güdümlü topçu mühimmatının 25 kilometreye ulaşan menzili ve 22 kilogramlık harp başlığıyla görevlere hazırlandığını söyledi.

İkinci, özellikle uluslararası alanda maliyet etkin ürünlerin pazar payının hızla arttığını gözlemlediklerini belirterek, maliyet etkin ürünlerin firmaların başarılarını direkt etkilediğini vurguladı.

ÇELİK KUBBE MESAJI

"Hava savunma sistemlerinde her şey bitti diyeceğiniz hiçbir nokta olmaz." diyen Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit de, "Bu sistemler dinamik sistemler her zaman katman katman artırmak zorundasınız. Biz en yakın hava savunma sisteminden elimizdeki en uzak hava savunma sistemine kadar birçok ürünümüzü geliştirmiş durumdayız. Bir kısmı envanterde kullanılan ürünler. Çelik Kubbe ile aslında elimizdeki ürünlerin her birinin haberleştiği bir sistemi kastediyoruz. Çelik Kubbe’de sadece Roketsan değil, Aselsan ve diğer paydaş şirketler de görev alıyorlar." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Roketsandan PUSU SAHA EXPOya damga vurdular

ROKETSAN, 30'DAN FAZLA ÜRÜNÜNÜ SAHA EXPO'DA SERGİLİYOR

Roketsan, SAHA EXPO’da 30’a yakın ürününü katılımcılar ile buluşturuyor. SİHA’ların vurucu gücü Mini Akıllı Mühimmat ailesi üyeleri MAM-C, MAM-T ve MAM-T IIR, CİRİT Lazer Güdümlü Füze, Kısa Menzilli Tanksavar Silahı KARAOK, OMTAS Orta Menzilli Tanksavar Silah Sistemi, UMTAS Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi, LUMTAS-GM Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi, TEBER-82 Güdüm Kiti, LAÇİN Güdüm Kiti, Milli Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), ÇAKIR Seyir Füzesi, ATMACA Gemisavar Füzesi, SOM Stand Off Mühimmatı, SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi, HİSAR Hava Savunma Füzeleri, Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi SİPER, İHA-230 Havadan Karaya Balistik Süpersonik Füzesi, AKYA Yeni Nesil Ağır Sınıf Torpido ve ORKA Yeni Nesil Hafif Sınıf Torpido Roketsan’ın standında boy gösteriyor.

Haberin Devamı

Bunların yanı sıra LEVENT Yakın Hava Savunma Sistemi ve LEVENT Füzesi, TRLG-122 Füzesi, TRLG-230 Füzesi, METE Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi, ALPAGUT Akıllı Dolanan Mühimmat, ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi, BURÇ Mobil Hava Savunma Sistemi ve KMC-U Taktik Füze Silah Sistemi de Roketsan’ın sergilediği ürünler arasında yer alıyor.